Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan oyna-kazan (P2E) devi Axie Infinity’nin AXS kripto para birimi, milyonlarca dolar değerindeki tokenlerin kilidinin açılması yaklaşırken yükselişe geçti.

Toplam arzının yüzde 1,8’ine denk gelen yaklaşık 4,8 milyonluk AXS tokeninin piyasaya sürülecek olmasıyla dijital varlık son 24 saat içinde yüzde 40’ın üzerinde değer kazanarak son dört ayın en yüksek seviyesi olan 13,94 dolara ulaştı.

Coinalyze tarafından bildirildiği üzere, AXS ile ilgili sürekli vadeli işlemlere yönelik tüm açık sözleşmelerin toplam değeri geçtiğimiz gün yüzde 156 artarak 104 milyon dolara yükseldi. Açık ilginin fiyat artışıyla birlikte yükselmesi, yükseliş eğilimindeki yatırımcıların piyasaya para akıttığının bir işareti olarak görülüyor.

AXS, 64 Milyon Dolarlık Tokenin Kilidini Açıyor

Axie Infinity, oyuncuların “axies” olarak bilinen ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) olarak dijitalleştirilen token tabanlı yaratıkları toplamasına, üretmesine, yetiştirmesine, savaşmasına ve takas etmesine olanak tanıyan blok zinciri tabanlı bir trading ve savaş oyunu. Axie Infinity oyununun native tokeni olan AXS, Axie Infinity Shards anlamına geliyor.

TokenUnlocks platformunun bildirdiği verilere göre, kripto para biriminin 270 milyonluk toplam arzının yüzde 1,8’ine denk gelen yaklaşık 4,8 milyon AXS tokeni (13,31 dolarlık mevcut fiyattan 64 milyon dolar) yeni haftanın ilk günü piyasaya sürüyor. Analistler, piyasadaki son olumlu hareketin kafa karıştırıcı görünebileceğini söylüyor.

Tokenlerin Kilidini Açma Düşüş Sebebi Mi?

Bir düşüş sebebi olarak görülen kilit açma, likiditeyi serbest bırakıp yatırımcıların kazançlarını güvence altına almalarını sağlıyor. Tokenleri kilitlemek, genellikle ilk yatırımcılar ve hatta proje ekibinin üyeleri bilinen büyük sahiplerin coin’lerini bir kerede satmasını engelliyor. Bu da piyasa üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor.

Kripto yatırım firması Hartmann Capital’in yönetici ortağı Flex Hartmann’a göre, beklenmedik artış, Axie ekibinin token kilidinin açılmasının olumsuz etkilerini hafifletmek için olumlu bir teşvik açıklayacağını ümit eden yatırımcılardan kaynaklanıyor.

Unlocks Calendar 14 Ocak’ta attığı bir tweet’te, “Piyasada olumlu bir ivme yakaladıkça, yakında kilitleri açılacak olan ekipler, piyasa ölüyken aylarca sakladıkları iyi haberleri yayınlayacaklar.” demişti. Amacın da kilitleri açmadan hemen önce fiyatı pompalamak için pozitif piyasa hareketlerini kullanmak olduğu bildirilmişti.

AXS, token kilidinin açılmasından önce yükseliş için zemin kazanan birkaç kripto para biriminden biri. Merkeziyetsiz kripto borsası dYdX’in kripto para birimi DYDX, 2 Şubat’taki kilit açmaya rağmen bu ay yüzde 64 artış göstererek piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans gösterdi. Layer 1 blok zinciri Aptos’un native tokeni APT de 12 Ocak’ta gerçekleşen token kilidinin açılmasına kadar geçen hafta yüzde 40 kadar artış göstermişti. Kripto paranın fiyatı o tarihten bu yana iki katına çıkarak 13 dolara ulaştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.