Teknoloji şirketi OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka destekli sohbet robotu olan ChatGPT’nin piyasaya sürülmesi, yenilikçi teknolojilerin neler yapabileceğine dair tartışmaları beraberinde getiriyor. Tartışmaların odak noktasında ise ChatGPT’nin internet kullanımını nasıl etkileceği yer alıyor.

ChatGPT, “üretken yapay zeka” kategorisine giren bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür teknolojiler, bir kullanıcıdan gelen metin taleplerini kullanıyor ve aynı veya farklı biçimlerde bir yanıt oluşturuyor. Örneğin ChatGPT, metinden metin oluştururken Dall-E 2 metinden görüntü yaratıyor.

Yapay zeka destekli üretken yapay zekanın popülaritesinde yaşanan hızlı artış, geleceğe dair soruları da gündeme getiriyor. Pek çok geliştirici, ilgili çözümleri yazılımlarına entegre etmeye yöneldiğinden ChatGPT API’sinin interneti ne yönde etkileyeceği merak ediliyor.

Üretken Yapay Zeka Nedir? Güvenilir Midir?

OpenAI tarafından oluşturulan teknoloji GPT-3 olarak biliniyor ve güçlü bulut bilgi işlemleri ile karmaşık matematiksel algoritmalar ve sohbet robotunun halka açık bilgi kaynaklarını kullanarak cevap vermesini sağlayan formülasyonların bir kombinasyonu tarafından destekleniyor.

ChatGPT sohbet robotunun yanıtları ilk başta makul görünse de mevcut haliyle kusursuz olmadığının kabul edilmesi gerekiyor. “Yapay zeka halüsinasyonları” olarak tanımlanan durumlarda sistemin, otoriter olarak görebileceği ancak tamamen uydurma olan yanlış cevaplar bulmasının mümkün olduğu dile getiriliyor.

Dolayısıyla çok sayıda geliştiricinin bu yazılımı uygulamalarına entegre etmeye başlamasının ve ChatGPT’den aldıkları yanıtları kontrol etmemelerinin, çözümlerin güvenilirliğine zarar vereceği yorumu yapılıyor.

ChatGPT API’si Kullanımı Artırabilir

Uygulama programlama arayüzü olarak tanımlanabilecek bir API’nin devreye alınmasının ChatGPT sohbet robotunun kullanımını artıracağı düşünülüyor. Bu sayede geliştiricilerin çözümlerini doğrudan ChatGPT’ye bağlamasına ve iş akışı oluşturmasına olanak tanınacağı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili adım atan bazı şirketler karşımıza çıkıyor. Örneğin, İsrailli siber güvenlik şirketi Orca Security’nin yakın zamanda yaptığı bir açıklama ile ChatGPT’yi bulut risk yönetimi çözümüne entegre edeceği biliniyor. Ancak şirket, GPT-3 teknolojisini kendi tescilli veri kümeleriyle birleştirerek yanıt sistemini iyileştirmeyi hedefliyor.

Konunun uzmanları, yapay zekanın halen gelişmekte olan bir alan olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğine ve insanlığın çıkarlarının korunması için atlanmaması gereken etik kuralların göz önünde bulundurulmasının ehemmiyetine dikkat çekiyor.

Yapay Zeka Kullanımı İnterneti Nasıl Etkiler?

Microsoft ve Alphabet gibi teknoloji devleri yapay zekanın dünyanın işleyişini değiştirecek bir trend olduğunu düşünüyor.

Microsoft’un OpenAI için özel bulut bilgi işlem sağlayıcısı olduğu ve yakın zamanda 10 milyar dolar karşılığında büyük bir hisse satın alması yaptığı biliniyor.

Tüm bu bilgiler ışığında Microsoft’un OpenAI tarafından geliştirilen teknolojilerden yararlanan ilk şirketi olması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak sektörün önde gelenleri, yapay zeka destekli Bing arama motoru ve akıllı MS Office çözümleri gibi yenilenmiş ürünlerin yakın olduğunu düşünüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.