ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın 2022 son çeyrek bilançosu açıklandı. Bitcoin varlıklarıyla bilinen şirketin, dördüncü çeyrekte Bitcoin alım satımı yapmadığı kaydedildi.

Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisi devi Tesla’nın 2022 Ekim-Aralık dönemine ait bilançosu açıklandı.

Şirketin gelirinin geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37 artarak 24,3 milyar dolara yükseldiği ve rekor seviyeye ulaşan gelirlerin 24,2 milyar dolarlık piyasa beklentisini geride bıraktığı kaydedildi.

Tesla’nın gelirinin 2022 yılı genelinde yıllık yüzde 51 artışla 81,5 milyar dolara yükseldiği görüldü.

Şirketin 2021 yılının dördüncü çeyreğinde 0,68 dolar olan hisse başına kârının da 2022’nin aynı döneminde 1,07 dolara yükseldiği belirtildi.

Bilançonun açıklanması, en çok merak edilen konulardan biri olan şirketin Bitcoin varlığı ile ilgili de bilgi sağladı.

Tesla, Son Çeyrekte Bitcoin Alım Satımı Yapmadı

Açıklanan bilançoda sık sık Bitcoin yatırımları ile gündeme gelen Tesla’nın üçüncü çeyrekte olduğu gibi dördüncü çeyrekte de Bitcoin alım satımı yapmadığı görüldü.

Tesla’nın 2022 ikinci çeyrekte likidite sağlamak amacıyla Bitcoin varlığının yüzde 75’ine tekabül eden 936 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı yapmasının ardından

şirketin ne yönde hamle yapacağı kripto topluluğu tarafından yakından takip ediliyordu.

O sırada şirket CEO’su Elon Musk, şirketin Bitcoin riskini artırmaya açık olduklarını ve bu satışın “Bitcoin hakkında bir karar olarak algılanmaması” gerektiğini belirtmişti.

Son çeyrek bilançosunun açıklanmasıyla bu çeyrekte de alım satım yapmamaya devam eden şirketin dijital varlıklarının değerinin, Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş sebebiyle üçüncü çeyreğin sonundaki 218 milyon dolardan 184 milyon dolara gerilediği kaydedildi.

Üçüncü çeyreğin sonunda 20 bin doların biraz altında seyreden Bitcoin fiyatının, dördüncü çeyreğin sonunda 16,500 dolar seviyesine gerilemesinin şirketin elindeki varlıkların değerini düşürdüğü gözlemlendi.

Tesla’nın Araç Üretiminde Yüzde 40 Artış

Bilançoda Tesla’nın 2022 yılı genelinde küresel çapta 1 milyon 313 bin 851 adet aracın teslimatını gerçekleştirdiği görüldü.

Şirketin araç üretiminin 2022’de yıllık bazda yüzde 47, teslim ettiği araç sayısı bazında ise yüzde 40 arttığı kaydedildi.

Şirketin açıklamasında son çeyrekte tarihinin en yüksek 3 aylık geliri ve net karının elde ettiği vurgulanırken ekonomik belirsizliklere de değinildi.

Tesla ekibinin zorlu koşullara alışkın olduğu vurgulanırken şirketin yakın vadede maliyet azaltmak için daha hızlı aksiyon alacağı ve daha yüksek üretim hacmi doğrultusunda ilerlediği ifade edildi.

Açıklamada, her türlü senaryoda otonomi, elektrifikasyon ve enerji çözümlerinin uzun vadeli potansiyeline odaklanıldığı ancak kısa vadeli belirsizliğe hazır olunduğu vurgusu dikkat çekti.

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.