İşlem hacmine göre en büyük kripto para borsası olan Binance birçok işlem çiftini ve kripto parayı lise dışı yapmaya devam ediyor. Lider kripto borsası Binance belirli altcoin çiftleri için listeden çıkarma duyurusu yaptı. Duyuru özellikle spot işlem çiftlerini kapsıyor.

Önde gelen borsa, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla; BTS/BTC, KEY/ETH, AION/BTC, ATOM/BRL ve OKI/ETH işlem çiftlerini listeden çıkaracağını açıkladı. İşlem çiftleri 27 Ocak 2023 Türkiye saati ile 06.00 itibarıyla liste dışı bırakılacak. Resmi duyuruda borsa, kullanıcıları bu tarihten önce pozisyonlarını sonlandırmaları ve açık emirlerini kapatmaları konusunda uyardı.

Açıklamada; “Binance, bu spot alım satım çiftleri için strateji alım satım hizmetlerini uygun olduğu durumlarda 27 Ocak 2023 saat 06.00 itibarıyla sonlandıracaktır. Kullanıcıların, herhangi bir potansiyel kayıptan kaçınmak için hizmetin sona ermesinden önce alım satım stratejilerini güncellemeleri ve/veya iptal etmeleri şiddetle tavsiye edilir.” ifadeleri kullanıldı.

Binance’e Kara Para Aklama Suçlamaları

Binance borsası son günlerde ABD’den gelen kara para aklama suçlamalarıyla gündemde. Reuters’in yakın tarihli bir haberinde, geçen hafta kapatılan Bitzlato’da Binance işlemleri yapıldığı öne sürüldü. Öte yandan Reuters salı günü, blok zinciri araştırma firması Chainalysis’in verilerine atıfta bulunarak, Bitcoin’in işlem hacmine göre işlem gördüğünü bildirdi.

Habere göre Binance, ABD Adalet Bakanlığı’nın Bizlato’yu ve kurucusunu kara para aklamakla suçlamasının ardından Bizlato’nun Mayıs 2018’den geçen hafta kapatılana kadar Bitzlato adına 205 bin işlem gerçekleştirdi. Söz konusu haber, Bitcoin transferinin geçtiğimiz dört senelik zaman dilimi içerisinde 205 binden fazla işlemle 346 milyon dolara yakın olduğunu ortaya koydu.

90 Milyon Dolarlık Bitcoin Transferi

Haber ayrıca, Binance’in mali suçlarla mücadele etmek adına müşterilerden daha sıkı geçmiş kontrolleri talep etmeye başlayacağını söylediği Ağustos 2021’den sonra yaklaşık 90 milyon dolar değerinde Bitcoin transferi yapıldığını öne sürüyor.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı finansal suçlarla mücadele birimi FinCEN’in kripto para borsası Bitzlato’yu 700 milyon dolarlık varlığı aklamakla suçluyor. Bu gerçek göz önünde alındığında Binance’e aktarılan bu miktarın toplam hacmin neredeyse yarısı olduğu da dikkat çekti.

Binance, Düzenleyicilerin Baskısı Altında Kaldı

Borsa ayrıca son aylarda, kripto paraların kara para aklama için kullanılma potansiyeli ve değişken kripto alım satımlarının yatırımcılara yönelik riskleri konusunda endişe duyan dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin baskısı altında kaldı.

Arkham Intelligence, Bitzlato’nun maksimum kripto bakiyesinin yalnızca 6,6 milyon dolar olduğunu tahmin ediyor. Perspektif olarak ifade etmek gerekirse, Binance’teki en büyük bakiyenin değeri 60 milyar dolardan fazlaydı. Bununla birlikte, Bitzlato’ya giren ve çıkan genel hareketler yüz milyonlarca dolardı; bu da Bitzlato’nun, nihayetinde kripto paralarını daha büyük, daha saygın borsalarda tutmak isteyen tüketiciler için yalnızca bir geçiş noktası olduğunu gösteriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.