Liste dışı bırakma işlemlerine devam eden dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Fetch.ai (FET) ile Türk lirası (TRY) işlemlerini, Prosper (PROS) ile de USDT işlemlerini başlatacağını duyurdu.

Lider kripto borsası Binance belirli kripto paraları ve işlem çiftlerini listeden çıkarma hamlelerini sürdürüyor. Binance bu sefer Fetch.ai (FET) ile Türk lirası (TRY) ve Prosper (PROS) ile de USDT çiftlerini işleme açacağını bildirdi.

Duyurunun ardından Prosper (PROS) fiyatında yaklaşık yüzde 35’lik bir artış yaşanırken dijital varlığın fiyatı 0,79 dolara kadar yükseldi. Prosper’ın halihazırda Binance borsasında BUSD ve BTC paritelerinde işlem çiftleri bulunuyordu.

Binance yaptığı açıklamada, 27 Ocak 2023 Cuma günü Türkiye saatiyle 11:00 itibarıyla Fetch.ai (FET)’i TRY işlem çiftinde listeleyecek. FET için yatırma işlemleri açıldığı bildirilirken duyuruda, “Listelemeden önce yatırma işlemi yaparak alım-satım hazırlığı yapmaya başlayabilirsiniz.” dendi.

Borsa ayrıca yaptığı açıklamada, TRY’nin bir kripto para değil, itibari para olduğunu belirterek buna dikkat edilerek işlem yapılması yönünde de uyarıda bulundu.

Binance’in Yeni Özelliği Duyuruldu

Öte yandan, API kullanıcılarının platformlarında kendi kendine alım satımı önlemesine yardımcı olacak bir araç tanıtıldı. Söz konusu hizmet, 26 Ocak’tan itibaren Binance’in API kullanıcılarına sunuldu. Borsanın web sitesi ve uygulamasının kullanıcıları etkilemeyeceği vurgulandı. Binance, özelliğin isteğe bağlı olduğunu ve kullanmak istemeyen kullanıcılar üzerinde herhangi bir etkisinin olmayacağını da bildirdi.

Binance USD’de 2 Milyar Dolarlık Azalma

Bu arada, Binance’in BUSD stablecoin’i, borsanın bu ayın başlarında ortaya çıkan sabitlenmiş tokenlerini etkileyen yönetimsel zorluklar nedeniyle son düşüşlerini genişletti.

Kripto para fiyat takipçilerine göre, BUSD’nin dolaşımdaki arzı çarşamba günü 15,4 milyar dolara düşerek geçtiğimiz hafta 1 milyar dolar ve bir ay içinde 2 milyar dolar azaldı. Son düşüş, dijital varlık rezerv kanıtıyla ilgili bir raporda hata yapılmasının ardından endişeli kullanıcıların Binance’den para çekmek için çabaladığı aralık ayı başında BUSD’nin 22 milyar dolardan düşüşünü genişletti.

BUSD, New York merkezli fintech firması Paxos Trust tarafından Binance markası altında çıkarılan, nakit ve ABD Hazine bonosu rezervleriyle desteklenen, dolara sabitlenmiş bir stablecoin. Yatırımcılar, geleneksel itibari parayı dijital varlıklara dönüştürmek ve kripto para alım satımını kolaylaştırmak için aracı olarak stablecoin kullanıyor.

Binance’in Başı Dertte

Dev borsa son günlerde ABD Adalet Bakanlığı tarafından bildirilen kara para aklama suçlamalarıyla gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta çıkan haberlerde, geçen hafta kapatılan Bitzlato’da Binance işlemleri yapıldığı iddia edildi. Habere göre Binance, Bizlato’nun Mayıs 2018’den geçen hafta kapatılana kadar Bitzlato adına 205 bin işlem gerçekleştirdi. İddialar, Bitcoin transferinin geçtiğimiz dört senelik zaman dilimi içerisinde 205 binden fazla işlemle 346 milyon dolara yakın olduğunu ortaya koydu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.