Kripto para birimlerine karşı şüpheci yaklaşımıyla bilinen ABD’li senatör Elizabeth Warren, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’e kripto yaptırımı çağrısında bulundu. Warren, kripto yaptırımları konusunda SEC’in tüm yetkilerini kullanmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen American Economic Liberties Project konferansında konuşan ABD’li senatör Elizabeth Warren, SEC’in kripto sektörünü düzenlemede ilerleme kaydettiğini ancak daha fazla aksiyon alınmasını gerektiğini söyledi. Warren, önemsiz tokenler, kayıtsız menkul kıymetler, rug pull dolandırıcılıkları, fiyat manipülasyonları ve kara para aklama faaliyetlerine karşı daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

Şu anki SEC yönetimini başarılı bulduğunu belirten ve SEC Başkanı Gary Gensler’a övgüler yağdıran Warren, “SEC, doğru kurallara ve deneyime sahip ve Gary Gensler kripto paranın yatırımcıları koruyan güvenlik yasalarına uymasını sağlamak için doğru liderdir.” dedi.

Etkinlikte ayrıca, FED tarafından gerçek zamanlı bir ödeme sisteminin (FedNow) devreye alınması gerektiği ifade edildi. Katılımcılıarın, bu sayede kripto sektörünün hızlı işlem vaadini baltalamayı amaçladığı kaydedildi.

Warren daha önce de SEC’i kripto dolandırıcılığına “uyum sağlamaya” ve sert bir yaklaşım benimsemeye çağırmıştı.

SEC’in tüm yetkilerini kullanarak kripto alanındaki düzenlemeleri artırması talebini yineleyen Warren’a SEC’ten yanıt geldi. SEC Başkanı Gensler, verdiği bir demeçte“Zaten hazırız” dedi.

SEC’in 2022 mali yılında açtığı 760 davanın 30’unun kripto paralarla ilgili olduğu biliniyor.

Senatör Warren’ın Kripto Düzenlemeleri Çağrısına Tepki Geldi

Kripto endüstrisi uzmanları, ABD’li senatörün yaptırım çağrılarına ve konferansta paylaşılan görüşlere tepki gösterdi. Uzmanlar, Warren’ın önerdiği kripto para piyasası düzenlemelerinin yanlış bilgilere dayandığını ve sektöre faydadan çok zarar getireceğini belirtti.

Komodo CTO’su Kadan Stadelmann ABD’li senatöre ithafen yayınladığı bir açık mektupta, Warren’ın yaklaşımının ABD’deki inovasyon için tehlikeli olduğunu ifade etti.

Warren’ın emeklilik hesaplarında Bitcoin bulundurulmasını engellemeye yönelik kripto piyasası düzenlemesini de eleştiren Stadelmann, bunun insanların tercih yapma özgürlüğünü ortadan kaldıracağını ve FTX kripto para borsasının çöküşüne yol açan temel sorunları ele almadığını savundu.

Stadelmann ayrıca hükümetin, daha fazla gözetim ve denetim uygulamaya çalışmak yerine kripto işlemlerinin doğasını korumaya ve kullanıcıların aracılar olmadan işlem yapma yeteneğini desteklemeye odaklanması gerektiğini öne sürdü.

2008 yılındaki mali krizine de atıfta bulunan Stadelmann, “Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, bankacılık oligopollerinin yağmacı yöntemlerine karşı bir çözüm. İnsanların bankacılık sisteminden çıkmaları ve kendi paralarının velayetini almaları için bir yol.” ifadelerini kullandı.

Stadelmann, Warren’ın finansal özgürlüğe olan açık düşmanlığının Amerikan değerlerine aykırı olduğunu ve tüketicileri güçsüzleştirerek finansal dolandırıcıların insafına bırakacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.