Beyaz Saray “kripto para birimlerinin risklerini azaltmak adına bir yol haritası” yayımladı. Yol haritasının kripto düzenlemesine yönelik çağrısında yetkililer “uygun olan yerlerde yaptırımları artırmaya” ve Kongre de “çabalarını yoğunlaştırmaya” davet ediliyor. ABD Başkanı Biden yönetiminin 27 Ocak’ta yayımladığı raporda ayrıca, yasaların geleneksel finans kurumlarını “kripto para piyasalarına balıklama atlamaya” teşvik etmemesi gerektiğini de ekliyor.

Başkan’a ABD ve küresel ekonomi politikaları konusunda danışmanlık yapmak üzere kurulan Başkan’ın Yürütme Ofisi (EOP) Ulusal Ekonomik Konsey (NEC), cuma günü “Yönetimin Kripto Para Birimlerinin Risklerini Azaltmaya Yönelik Yol Haritası” başlıklı bir blog yazısı yayımladı.

Dört Beyaz Saray Danışmanı Tarafından Hazırlandı

Yol haritasının, NEC Direktörü Brian Deese, Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi (OSTP) Direktörü Arati Prabhakar, Ekonomi Danışmanları Konseyi (CEA) Başkanı Cecilia Rouse ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan olmak üzere dört Beyaz Saray danışmanı tarafından hazırlandığı görülüyor.

CEA hem ulusal hem de uluslararası ekonomi politikalarının oluşturulmasında objektif ekonomik tavsiyelerde bulunmakla görevliyken, OSTP bilim ve teknolojiyle ilgili tüm konularda başkana danışmanlık yapıyor. Beyaz Saray danışmanları ayrıntılı olarak yaptıkları açıklamada, “Başkan Biden geçtiğimiz yılı kripto para birimlerinin yarattığı riskleri değerlendirerek ve Yürütme Organının mevcut yetkilerini kullanarak bu riskleri azaltmak için uygun adımları atarak geçirmemizi istedi.” ifadelerini kullandı.

Danışmanlar ayrıca, “Yönetimdeki uzmanlar, dijital varlıkların güvenli ve sorumlu bir şekilde geliştirilmesine yönelik ilk çerçeveyi ortaya koyarken aynı zamanda oluşturdukları riskleri de ele aldılar” diye eklediler.

Çerçeve, kripto kuruluşlarının geçerli mali düzenlemeler ile temel risk kontrollerini göz ardı etmesi, tüketicileri yanıltması, çıkar çatışmaları yaşaması, yetersiz açıklamalar yapması ve açık bir şekilde dolandırıcılık yapması gibi bir dizi riski tanımlıyor.

Beyaz Saray’ın Düzenleyici Tavsiyeleri

Beyaz Saray’ın Kongre için verdiği tavsiyeler arasında “Düzenleyicilerin yetkilerinin genişletilmesi, ifşa gerekliliklerinin güçlendirilmesi, görevi kötüye kullanma cezalarının güçlendirilmesi, kolluk kuvvetleri için fonların artırılması ve yürütme emri tarafından zorunlu kılınan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi raporunda bulunan tavsiyelere uyulması” da yer alıyor.

Ayrıca, Kuzey Kore’nin “agresif füze programını finanse etmek için bir milyar dolardan fazla para çalmasına” olanak tanıyan “sektör genelinde zayıf siber güvenlik olduğu” detayı da yer alıyor.

Açıklamada, kripto para şirketlerinin finansal düzenlemeleri görmezden gelmesi ve tüketicileri yanlış yönlendirmesi gibi riskler üzerinde duruluyor.

Yol haritası yazarları, düzenleyicileri “uygun olan yerlerde yaptırımları arttırmak ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni rehberlik yayınlamak için yetkilerini kullanmaya” devam etmeye teşvik ederken geçtiğimiz yıl yaşanan olaylara da vurgu yaptı. Yazarlar, “Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunun altını çizmektedir. Kurumlar dolandırıcılıkla mücadele çabalarını iki katına çıkardı… İcra kurumları dijital varlıkları içeren yasadışı faaliyetlerle mücadeleye daha fazla kaynak ayırıyor.” dedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.