İstifa eden CEO Sam Bankman-Fried liderliğinde iflas ederek kripto ve finans çevrelerinde büyük çaplı bir krize yol açan FTX kripto para borsasının yeni yönetimi, mahkemeden FTX Türkiye’nin iflas sürecinin dışında tutulmasını talep etti.

11 Kasım 2022’de ABD’de iflas başvurusunda bulunan FTX kripto para borsasının yeni yönetimi, dünya genelindeki 134 civarındaki varlığa ilişkin sorunları çözmek için çalışıyor.

Geçtiğimiz cuma günü ABD Delaware İflas Mahkemesi’nde gerçekleşen dava duruşmasında yeni bir talepte bulunan John Ray liderliğindeki yeni FTX yönetimi, borsanın Türkiye iştirakini sürecin dışında tutmak istediklerini belirtti. FTX avukatları, ABD mahkemelerinin Türkiye’de etki sahibi olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyetine iletilen talepte, “Türk hükümetinin, alınan kararlara uyacağına inanmak için bir sebep yok. Dolayısıyla Türkiye’deki şirket için yeterli kontrol mekanizmasına sahip olamayabiliriz.” ifadelerine yer verildi.

FTX Türkiye “Zaman ve Para İsrafına Neden Olur” İddiası

İflas mahkemesine sunulan talep dosyasında FTX Türkiye’nin yüzde 80’ine FTX Trading’in, yüzde 20’lik kısmına ise Alameda Reserach’e ait SNG Investments şirketinin sahip olduğu ifade edildi.

SNG Investments şirketinin, FTX borsası için piyasa yapıcı bir şirket olarak hizmet verdiği ifade edilirken iki şirketle çalışmanın da stratejik olmayacağı iddia edildi.

FTX’in avukatları, Türk vatandaşlarının, FTX Türkiye aleyhinde taleplerde bulunduğunu ve Türk mahkemesinin alacağı kararla, borsanın elindeki varlıkların bu kişilere verilme ihtimalinin bulunduğunu vurguladı.

Tüm bu sebepler çerçevesinde avukatlar, Türkiye iştirakinin iflas sürecinin dışında tutulmasının hem maliyetler hem de zaman açısından tasarruf olacağını iddia etti.

FTX, “Bu durum, alacaklılar ve borçlular için en iyi seçenek. Sürecin devam etmesi, kıt kaynakların israfına ve zaman kaybına neden olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer FTX Türkiye’deki Mal Varlıklarına El Koymuştu

Hatırlanacağı üzere FTX kripto para borsasının iflas başvurusunda bulunmasının hemen ardından Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, FTX’in faaliyetlerine yönelik bir soruşturma başlattığını duyurmuş ve 23 Kasım tarihinde FTX’in Türkiye’deki neredeyse tüm mal varlıklarına el koymuştu.

FTX’in yeni yönetimi, bu durumu gerekçe göstererek FTX Türkiye’nin yeniden yapılandırma planlarına dahil edilmesinin sonuçsuz kalacağını iddia ediyor.

Uluslararası alacaklıların durumuna ilişkin dava duruşmasının ise 8 Mart tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. ABD dışındaki alacaklılar, ABD’deki yargılama sürecinde göz ardı edilmeleri ihtimalinin önüne geçmek amacıyla oluşturdukları bir komite ile davada temsil edilmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.