Birleşik Krallık Maliye Bakanlığı, finansal hizmetlere dair yol haritasının bir parçası olarak kripto yatırım platformlarının ve borç veren kuruluşlarının düzenlenmesine ilişkin planlarını ortaya koyan bir istişare açıklaması yayımladı.

Birleşik Krallık Hazinesi tarafından yapılan açıklamada kripto borsaları başta olmak üzere şirketlerin sorumluluklarını artıracak bazı önlemler alınacağından bahsedildi.

İstişarenin 30 Nisan’a kadar yoruma açık olduğu belirtilirken“hem tüketicilere hem de işletmelere güven ve netlik” sağlamanın amaçlandığına vurgu yapıldığı görüldü.

Birleşik Krallık Hazinesi’nın bu yaklaşım ile sektördeki iş modellerine sorun yaşatan volatilite ve yapısal kırılganlık risklerini azaltmayı hedeflediği ve kripto sektörünü geleneksel finansla uyumlu hale getirmeyi planladığı aktarıldı.

Hazine’nin Ekonomi Sekreteri Andrew Grifith yaptığı değerlendirmede, taslak kuralların, sağlam, şeffaf ve adil standartlar ortaya konmasını sağlaması ve geleneksel finansa yaklaşım ile tutarlı olmalarını beklediğini ifade etti.

Grifith, “Ekonomiyi büyütme ve teknolojik değişim ve yeniliği sağlama taahhüdümüzde kararlıyız- ve buna kripto varlık teknolojisi de dahil. Ancak bu yeni teknolojiyi benimserken tüketicileri de korumalıyız” dedi.

İngiltere’nin Kripto Yasasının Nisan Ayında Şekillenmesi Bekleniyor

Nisan 2022’de açıklama yapan o dönemin Ekonomi Sekreteri John Glen, İngiltere’nin kripto için küresel bir merkez haline gelmesi için iddialı planlar yaptıklarını belirtmişti.

Yeni istişare açıklaması ile İngiltere otoritelerinin ülkeyi bir kripto merkezi haline getirme çabalarının yanı sıra yatırımcıları korumaya yönelik önlemleri artırmak istediği de görülüyor.

Kripto şirketleri ile istişareye hazırlanan Hazine’nin piyasada suistimali önlemek amacıyla kripto şirketlerinden geri bildirim ve düzenli veri raporu talep etmesi bekleniyor. Ayrıca genişletilmesi beklenen kuralların, kripto varlık saklama kuruluşlarını da kapsayacağı ifade ediliyor.

Avrupa Birliği’nin geniş kapsamlı kripto yasasıyla eş zamanlı bir uygulama için kolları sıvayan İngiltere’nin kripto yasasının nisan ayında sonuca ulaşacağı öngörülüyor.

Kripto şirketleriyle istişare çalışmalarının 30 Nisan’a kadar devam edeceği belirtilirken görüşmeler sonrasında geri bildirimlerin değerlendirilmesi ve bu sayede ülkedeki kripto para yasasının şekillenmesi planlanıyor.

İngiltere’nin kripto merkezi olma vizyonundaki daha sıkı düzenleme çabasının temelinde ise iflas ederek sektöre ciddi bir darbe vuran FTX kripto para borsası olayı ve onun öncesinde gerçekleşen Terra ekosisteminin çöküşü yatıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.