Popüler fantezi rol yapma oyunu Dungeons & Dragons’ın yayıncısı Wizard of the Coast, topluluktan gelen yoğun tepkinin ardından platformda NFT’leri yasaklama planından geri adım attı.

Dungeons & Dragons yayıncısı geçtiğimiz ay, NFT’leri yasaklama planlarını açıklamış ve markasının büyük işletmeler ve üçüncü şahıslar tarafından istismar edilmesini önlemek için bir dizi politika değişikliğine gitmeye karar verdiğini duyurmuştu.

Markasıyla ilgili sorunları çözmek için Açık Oyun Lisansı’nı (OGL) düzenlemeyi amaçlayan yayıncı Wizard of the Coast, üçüncü tarafları D&D markasını Metaverse, blok zinciri oyunları ve NFT’lerde kullanmaktan korumayı hedeflemişti.

Yayıncı ayrıca OGL içeriğinin kampanyalar, modüller ve ekler gibi masaüstü rol oynama içeriğiyle sınır olduğunu belirtmişti. Tüm bu değişiklikler, D&D’den ilham alan NFT’ler oluşturulmasının yasaklanmasını da kapsıyordu.

Ancak güncellemeyi devreye almadan kısa süre önce bir anket yayınlayan D&D yayıncısı, oyun topluluğundan büyük tepki gördü. Ankette, topluluğun yüzde 86’dan fazlasının, önerilen politika değişikliklerine karşı oy kullandığı kaydedildi.

Gelen tepkilere kayıtsız kalmayan yayıncı Wizard of the Coast, Açık Oyun Lisansı güncelleme planlarından vazgeçtiğini açıkladı. D&D içeriğinin, “açık ve geri alınamaz” bir Creative Commons lisansı altındaki Sistem Referans Belgesine yerleştireceği aktarıldı.

NFT’leri Yasaklayan Projeler Hangileri?

Geniş bir kullanıcı tabanı bulunan Dungeons & Dragons oyunu NFT’lerin yasaklanması konusunda sıcak bakan tek oyun değil. NFT’lerin kullanım oranı arttıkça sektörün önde gelen yayıncılarından NFT kullanımını yasaklayan bir dizi hamle karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda popüler bir video oyunu yayıncısı olan Rockstar Games de ünlü açık temalı dünya oyunu Grand Theft Auto V sunucularında NFT kullanımını yasaklama kararı almıştı. NFT yasağı öncesinde Grand Theft Auto V sunucuları, benzersiz öğelerin sahipliğini ve özel erişimi temsil etmek için kripto para birimlerini ve NFT’leri kullanıyordu.

Yine dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Minecraft da Temmuz 2022’de NFT’lerin ve blok zinciri teknolojisinin kullanımını engellediğini duyurmuştu. Microsoft’un sahibi olduğu oyun stüdyosu, Minecraft oyun varlıklarından ilham alan NFT projelerinin oluşturulmasını da yasaklamıştı.

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.