Siber güvenlik firması Check Point, son bir ayda değeri yüzde 125 bin artan Dingo token ile ilgili “potansiyel dolandırıcılık” uyarısında bulundu.

Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Check Point şirketinin araştırma kolu, işlem ücretlerini manipüle etmek için kullanılan bir akıllı sözleşme işlevi keşfettiğini bildirerek Dingo token hakkında yatırımcıları uyardı ve DINGO belirteçli tokeni “potansiyel dolandırıcılık” olarak işaretledi.

3 Şubat tarihinde yayımlanan bir blog gönderisinde Check Point Research (CPR), Dingo tokenin akıllı sözleşmesini inceledikten sonra, sözleşmenin alım satım ücretini yüzde 99’a kadar değiştirebilen “setTaxFeePercent” adlı bir arka kapı işlevi keşfettiğini belirtti.

Projenin teknik analiz metninde ise yalnızca yüzde 10’luk bir ücretin bulunduğu bilgisine yer verildi.

Dolandırıcılık yöntemi ile ilgili ayrıntılı bilgi paylaşan CPR bu işlevin, bir yatırımcı tarafından token her alındığında veya satıldığında proje sahibinin işlem tutarının yüzde 99’una kadarını çekmesine izin verdiğini aktardı.

Şirket, tokenin bu yıl içerisinde yüzde 8400 oranında arttığını gördükten sonra Dingo token projesini araştırmaya karar verdiğini açıkladı.

Dingo Token Dolandırıcılık İşlevi En Az 47 Kez Kullanıldı İddiası

Dingo tokenin kaydettiği hızlı yükseliş sonrasında tokeni incelemeye karar veren güvenlik şirketi CPR, token yatırımcılarını dolandırmak için kullanıldığı iddia edilen işlevin en az 47 örneğinin bulunduğunu bildirdi.

Tespit edilen vakalardan birinde, 427 milyon Dingo Token satın almak için 26,89 dolar harcayan ancak bunun yerine 4,27 milyon veya 0,27 dolar değerinde Dingo Token alan bir kullanıcı olduğu aktarıldı.

Şirket, “Dingo akıllı sözleşmesini inceledik ve bir aldatmaca gibi göründüğünü fark ettik.” dedi.

CPR ayrıca Dingo token internet sitesine işaret ederek, dört sayfalık teknik analiz dökümanı haricinde projenin sahipleri hakkında gerçek bir bilgi olmadığını paylaştı.

Araştırma şirketi, “Yatırım portföyünüze kriptoyu dahil ettiyseniz veya gelecekte kriptoya yatırım yapmayı düşünüyorsanız, yalnızca bilinen borsaları kullandığınızdan ve arkasında birkaç işlem bulunan bilindik tokenleri satın aldığınızdan emin olmalısınız.” uyarısında bulundu.

Dingo Token Yatırımcılarından Tepki

Çeşitli yayın kuruluşları Dingo token proje ekibine ulaştığını ancak henüz bir yanıt alamadığını belirtirken yatırımcılardan tepki yağdığı görüldü.

Twitte ve CoinMarketCap kullanıcılarının yakın zamanda Dingo token ile ilgili bir dizi sorun bildiriminde bulunduğu göze çarparken kripto yatırımcısı IncredibleJoker isimli bir kullanıcının 5 Şubat tarihli gönderisinde ellerindeki Dingo tokenleri satamadığını belirttiği aktarıldı.

Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre Dingo token fiyatı son 24 saatte yüzde 201.90 oranında artmış görünüyor ve token 0.0000006266 dolardan işlem görüyor. Tokenin işlem hacminin son 24 saat içerisinde yüzde 29623.81 oranında arttığı göze çarpıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.