Kripto sektörü genişlemeye devam ettikçe, Birleşik Krallık’ın bankalarının hızla genişleyen bu pazardan pay almak için stablecoin’ler ihraç edebileceği ve bunları kripto borsalarında sunabileceği bildirildi.

Stablecoin’ler, itibari bir para birimine ya da bir emtiaya sabitlenmiş dijital varlıklar olarak biliniyor. Kullanıcıların fonlarını hızlı ve güvenli bir şekilde hareket ettirmelerini sağlarken yatırımcılara piyasa istikrarsızlığı sırasında güvenli bir sığınak sunuyorlar.

Birleşik Krallık bankalarının, stablecoin ihraççıları haline gelerek müşterilerine, değişken kripto para birimlerine yatırım yapmakla ilişkili riskler konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan kripto piyasalarına erişim sağlayabileceği söyleniyor.

“Stablecoin’ler Yeni Fırsatlar Yaratacak”

Ayrıca, bu stablecoin’lerin kripto borsalarında listelenmesinin, bankalara ek gelir kaynakları ve müşterilerine daha iyi hizmet vermelerini sağlayarak yeni fırsatlar yaratabileceği kaydediliyor.

İngiltere Merkez Bankası’nda (Bank of England) eski bir fintech direktörü olan Varun Paul, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda İngiltere’nin dijital finansal altyapısının “küresel olarak liderliği ele geçirmek” için gelişmekte olduğunu belirtmişti. Ayrıca, Birleşik Krallık bankalarının Binance ve Coinbase gibi kripto para platformlarında listelenmek üzere stablecoin’ler çıkarabileceğini de ileri sürmüştü.

Bu bağlamda, Birleşik Krallık bankaları, stabilcoin ihraç ederek müşterilerine, değişken kripto para birimlerine yatırım yapmanın doğal tehlikelerine maruz kalmadan kripto piyasalarına erişim sağlayabilir.

Birleşik Krallık Bankalarının Stablecoin İhraççısı Olması Ne Anlama Geliyor?

Şu anda Fireblocks’un CBDC’ler ve Piyasa Altyapısı Direktörü olan Varun Paul, verdiği röportajda ayrıca, Birleşik Krallık bankalarının stabilcoin ihraç edebileceğini ve bunların daha sonra kripto para borsalarında listeleneceğini belirtti.

Stablecoinler, ABD doları veya İngiliz sterlini gibi istikrarlı bir varlığa kıyasla fiyat oynaklığını azaltmak için tasarlanmış bir kripto para birimi endüstrisi buluşu olarak öne çıkıyor.

Paul, Birleşik Krallık bankalarının Binance USD (BUSD-USD), USDC (USDC-USD) ve USDT (USDT-USD) gibi halihazırda mevcut olanlara ek olarak banka tarafından ihraç edilmeyen stablecoin’ler de çıkarmaya başlayabileceğini ileri sürdü. Paul ayrıca, yakın gelecekte bu dijital varlıkların İngiltere Merkez Bankası tarafından üretilen Merkez Bankası Dijital Para Birimi ile bir arada bulunacağını da sözlerine ekledi.

Paul, bankalar tarafından ihraç edilen stablecoin’lerin eninde sonunda Binance ve Coinbase gibi borsalarda listeleneceğini belirtti. Yönetici ayrıca bu varlıkların etkileşime gireceği dijital varlıklar için bir ekosistem kurmanın eşiğinde olduklarını da öne sürüyor.

İngiltere Neden Kripto Para Merkezi Oluyor?

Birleşik Krallık ekonomisi Avrupa’nın en büyük ikinci ekonomisi. İngiliz hükümeti şu anda dijital para birimleri ve Merkez Bankası’ndan dijital pound sunumları ile ilgili üst düzey rollere odaklanıyor. Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerine verdiği desteği dile getirmişti.

Bu açıklama, ülkede dijital para biriminin benimsenmesi açısından olumlu bir adım olarak görüldü. Paul, İngiltere başbakanının dijital varlıklara yönelik coşkusunun altını çizerek, olumlu siyasi rüzgarların İngiltere’yi bir kripto merkezine dönüştürmeye hazırlandığını vurguladı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.