Türkiye art arda Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki yıkıcı deprem yaşadı. Büyüklükleri 7,7 ile 7,6 şeklinde gerçekleşen ve çevredeki 10 ilde büyük hasara neden olan depremler için dünyadan yardımlar gelirken kripto topluluğu Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent’in öncülüğünde seferber oldu. Toplanan bağış miktarı yaklaşık 53 milyon TL’yi buldu.

USGS’nin “son 10 yılın en ölümcül depremi olabilir” açıklamasını yaptığı depremler kış şartlarında arama kurtarma çalışmalarını daha da zor hale getirdi. Son belirlemelere göre 6 bin 234 kişi hayatını kaybetti, 37 bin 11 yaralı var.

Haluk Levent ve Ahbap Derneği, MASAK görüşmesi sonrasında aldığı izinle bağış yapılabilecek kripto cüzdan adresleri paylaşmıştı.

Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent’in öncülüğünde depremzedelere kripto bağışları yağdı. Levent, kripto para ile bağış talebi olduğunu belirterek MASAK görüşmesi sonrasında cüzdan adresleri paylaştı. Yapılan bağışlar çığ gibi büyüdü ve 16 saat içinde toplanan bağış miktarı 2 milyon 800 bin doları (yaklaşık 53 milyon TL) geçti.

Bir Hafta Boyunca Kripto Bağışı Toplanacak

Haluk Levent, yayımladığı hesabın bir hafta sonra kapanacağını da bildirdi.

Sektörün önde gelen kişi ve kurumlarının katkılarıyla toplanan bağış miktarı 65 milyon TL’yi buldu. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’nin önde gelen borsaları Paribu, BtcTurk ve diğer pek çok kripto para borsası da ayrı ayrı bağışlarda bulundu. Kripto sektörü böylece, deprem mağdurları için 200 milyon TL’ye yakın yardım topladı.

Anket Yapıp Sormuştu

Twitter’da 7,1 milyon takipçisi olan Haluk Leven, insanların Ahbap’a bağış yatırmaları için bir kripto hesabı açıp açmamasına konusunda anket başlatmıştı. Ankete katılanların yüzde 81,6’sı “kripto hesabı aç abi” seçeneğini işaretledi. Ayrıca Levent, toplanan bağışlara ait makbuzları şeffaflık sağlamak adına kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Web3 analiz platformu Lytera’nın kurucu ortağı Baki Er, bu adımı “hepimizin beklediği an” olarak nitelendirdi ve Ahbap’tan “Türkiye’nin en güvenilir hayır kurumu” olarak bahsederek topluluğu bağış yapmaya teşvik etti. Buna ek olarak dünyaca ünlü yeni medya sanatçısı Refik Anadol ile Murat Pak da Türkiye ve Ahbap için bir NFT kampanyası oluşturmaya çalıştığını açıklayarak yardım teklifinde bulundu.

Kripto para deprem bağışları için paylaşılan adresler:

BEP20 Cüzdan Adresi: 0xB67705398fEd380a1CE02e77095fed64f8aCe463

ERC20 Cüzdan Adresi: 0xe1935271D1993434A1a59fE08f24891Dc5F398Cd

Avalanche Cüzdan Adresi: 0x868D27c361682462536DfE361f2e20B3A6f4dDD8

Toplam yardım miktarını aşağıda yer alan adreslerden canlı olarak takip edebilirsiniz

BEP20

ERC20

Avalanche

Dolandırıcılara Dikkat

Bu arada, yardım kampanyalarını fırsat bilen bazı dolandırıcılar sahte adreslerle durumdan faydalanmaya çalışıyor. Kampanyalara katılmak isteyen kişiler, Haluk Levent, kripto borsaları ve sektörün tanınmış kişilerinin resmi Twitter hesaplarında paylaştıkları adresleri kullanmaları konusunda uyarılıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.