Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken yardımların daha hızlı ulaşabilmesi adına vakıflardan kripto bağış kabulü açıklamaları geldi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat tarihli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremlerinin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Son 10 yılın en ölümcül depremi olabileceği yönünde tespitler bulunan depremler için dünyanın dört bir yanından yardımlar gelirken kripto topluluğu da yardım seferliğine katıldı.

Yardımların daha hızlı ulaştırılabilmesi için vakıflar tarafından kripto para adresleri paylaşıldı ve bağış çağrısı yapıldı. Türk Kızılayı, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada kripto para bağışı yapılabilecek adresleri duyurdu.

Kızılay’ın ardından İnsani Yardım Vakfı (İHH) da kripto bağış çağrısında bulundu. Kripto para bağış adreslerini paylaşan İHH, Bitcoin, Ether, TRON ve AVAX ile yardım kabul ettiğini açıkladı.

BtcTurk ve Paribu Vakıflar İçin Kripto Adresleri Paylaştı

Türkiye’nin en önemli kripto para borsalarından biri olan BtcTurk, “Elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız.” diyerek 5 kurum ve vakıf için kripto para ile yardım adresleri oluşturduğunu duyurdu.

BtcTurk resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, AFAD, AKUT, Kızılay, AFAD, Hayata Destek, Nef Vakfı, Toplum Gönüllüleri (TOG) ve Temel İhtiyaç Derneği’ne (TIDER) ayrılan adresler yayımlandı.

Diğer taraftan Paribu da deprem bölgesinde yardım faaliyetlerinde bulunan İhtiyaç Haritası ve Toplum Gönüllüleri Vakfı için kripto adresler paylaştı. Paribu, ETH, TRX, AVAX, SOL ve MINA adreslerini yayımladı.

AHBAP Öncülüğünde Kripto Bağış Seferberliği

Kripto bağışlarla ilgili ilk aksiyonu AHBAP Platformu başkanı sanatçı Haluk Levent almıştı. Twitter hesabı üzerinden bir anket yaparak takipçilerinin fikrini alan Haluk Levent, çoğunluğun “Kripto hesabı aç abi” seçeneğini işaretlemesinin ardından Mali Suçlar Araştırma Kurulu MASAK’a başvuruda bulundu.

Kripto para ile bağış toplama konusunda MASAK ile görüşmeleri sonrasında Levent, MASAK’ın talebi kabul etmesinin ardından hem yurt içinden hem de yurt dışından kripto para ile deprem yardımı kabul ettiklerini açıkladı.

AHBAP kripto para bağış hesabının MASAK ile yapılan anlaşma kapsamında 1 hafta süreyle devrede kalacağı ve sonrasında kapatılacağı bildirilirken çok kısa sürede milyonlarca dolarlık kripto para bağışı gerçekleşti.

Canlı olarak takip edilebilen Nansen verilerine göre AHBAP platformuna yapılan kripto para bağışlarının an itibarıyla 3 milyon 495 bin dolara ulaştığı görülebiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.