Ripple XRP 1 Dolar Olur Mu? Son zamanlarda yükseliş trendinde olan kripto paralardan biri de XRP. Ripple’nin merkeziyetsiz ödeme odaklı XRP blok zincirindeki yerel kripto para birimi olan bu kripto birimi, Nisan 2021’den bu yana uzun vadeli bir düşüş trendindeydi ve bunun bir sonucu olarak Haziran 2022’de 0,287 doları görerek en düşük seviyesine inmişti.

Öte yandan XRP, geçtiğimiz haftalarda toparlanma belirtileri göstermeye başladı. Ocak ayında Ripple, geliştiricileri için yeni bir hibe duyurmuştu ve toplam 2,6 milyon dolara varan hibenin birkaç kıtadaki 25 takım arasında paylaştırılacağını belirtmişti. Hem ağda yaşanan bu gelişmeler hem de kripto piyasasında görülen hareketlilik yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor.

XRP’nin teknik analizlerini inceleyen kripto analistleri kısa vadede boğaların ayılara karşı üstünlük sağlayabileceğini söylüyor. Ancak, beklenmedik herhangi bir haberin XRP/USD fiyatlarını düşürebileceğini akılda tutmak önemli. Peki XRP’nin fiyatı artacak mı, artacaksa ne zaman artacak? Bu yazımızda en çok merak edilen altcoinlerden biri olan Ripple’yi (XRP) mercek altına alacağız.

XRP İçin Yeni Bir Ralli Mi Başlıyor?

XRP, Ocak ayında yüzde 20’ye yakın bir yükselişle etkileyici bir ralli gördü ve ayı, aylık en düşük seviyesi olan 0,30 dolardan 0.40 dolar seviyelerine ulaştı. Bu toparlanma kısa bir sürede gerçekleşti. XRP, Şubat ayının ilk gününde FED toplantısı öncesi yapılan kripto piyasası ihtiyati toplantısı sırasında da olumlu gelişmeler gösterdi ve 0,40 dolar seviyesinde işlem görmeye devam etti. Yatırımcılar bu rallinin devam edip etmeyeceğini sorguluyor.

Bu nedenle XRP, kripto yorumcularına göre kripto fiyatlarındaki geniş artışla desteklenen Ocak ve Şubat ayı kazançlarındaki aslan payını elinde tutma potansiyeline sahip. Ayrıca Ripple’nin son üç aylık raporundaki analizler de bu yönde değerlendiriliyor. Rapor, kripto ödeme çözümü sağlayıcısının, talep üzerine likidite (ODL) ürününe yönelik yüksek talep nedeniyle, 2022’nin dördüncü çeyreğinde 226 milyon dolar değerinde XRP token sattığını ortaya koydu.

Ripple Talep Üzerine Likidite (ODL) Nedir?

Ripple’ın geliştirdiği önemli teknolojilerden birisi olan talep üzerine likidite yani ODL (on-demand liquidity), para transferlerinde likidite kaynağı olarak XRP’yi kullanan firmaların, ilgili para transferlerini saniyeler içinde hızlı ve güvenli bir şekilde yapmasını sağlıyor.

Ripple, yayınladığı raporunda XRP’yi yalnızca talep üzerine likidite (ODL) işlemleriyle bağlantılı olarak satmaya devam ettiğini belirterek, bu popüler ürünün “en güçlü” yılını yaşayarak son çeyrekte büyümeye devam ettiğini belirtti.

Ayrıca raporda Ripple’nin 2022’yi, kripto hizmetine odaklanarak ODL ürününü ölçeklendirdiği belirtildi. RippleNet’in çalkantılı bir pazara rağmen büyümeye devam ettiği, Ripple ODL’nin ise hem onu halihazırda benimsemiş mevcut kullanıcılardan hem de yeni kullanıcılardan en yüksek miktarda talep gördüğü de söylendi.

 

Bilindiği üzere Ripple’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ödeme şirketinin XRP’yi kayıt dışı menkul kıymet olarak sattığı iddiasıyla açılan bir davası var. Analistler, Ripple’nin SEC ile devam eden yasal mücadelesine rağmen Ripple ODL hizmetine ilişkin devam eden bu yüksek talebin, hem şirkete hem de XRP blok zincirine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söylüyor. Nitekim Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde davanın 2023’ün ilk yarısında sonuçlanmasını umduğunu belirtmişti.

Ripple XRP 1 Dolar Olur Mu?

Mevcut seviyelerde, XRP, 21, 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaların bulunduğu 0,39-0,40 dolar arasında önemli bir destek alanında geziniyor. Ancak birçok makro analistin tahmin ettiği gibi, dava ile ilgili beklenmedik bir gelişme XRP’yi kısa vadede düşüşe geçebilir

XRP’nin Eylül 2022’den beri Ocak ortasındaki düşüş trendinin üzerine çıkamaması da XRP için kısa vadeli bir olumsuzluk olarak gösteriliyor ve Ocak başındaki 0,30 dolar civarındaki düşük seviyelerine doğru bir düşüşe gidebileceğini akla getiriyor. Ancak kripto boğaları haklıysa ve boğa piyasası böyle devam ederse, o zaman Ripple için düşüş trendinden çok, bu çizginin üzerinde nihai bir kırılma olasılığı daha yüksek olabilir. 0,4350 dolar bölgesindeki son yüksek seviyesinin üzerinde bir kırılma 0,50 dolara doğru bir koşuya kapı açabilir.

XRP Fiyat Tahmini

Son olarak, analistler Şubat ayı için en olası XRP fiyat tahmini, yukarı yönlü bir kırılma ve ardından 0,505 dolara artış olabileceği yönünde yorumlanıyor. Olumlu gelişmeler XRP hareketini hızlandırabilir. Öte yandan, 0,382 doların altında bir günlük kapanış, bu yükseliş görünümünü geçersiz kılabilir ve XRP’yi 0,340 dolar destek seviyesine geri gönderebilir. XRP fiyatı 0,38 doların üzerinde kaldığı sürece daha olumlu bir senaryo muhtemel görünüyor.

Kripto analizleri yapan YouTuber Cheeky Crypto ise, SEC ile ilgili en son gelişmeleri bir videoda analiz etti ve bir Ripple zaferinin XRP’nin fiyatını daha da yükseltebileceğini öne sürdü.

 

Bununla birlikte, XRP yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 20 artmış olsa da, en iyi kripto para birimlerinin geri kalanından daha düşük seviyede bulunuyor. Ayrıca, Ripple hakkında devam eden bu yasal soruşturmanın şimdiye kadar bazı yatırımcıları caydırdığı ve bu kripto paranın potansiyelini tam olarak gerçekleştirmesine mani olduğu da biliniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.