Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, ünlü sanatçı Haluk Levent’in başında bulunduğu Ahbap Derneği’nin kripto cüzdanına 1 ETH’lik (yaklaşık bin 500 dolar) bağış yapmıştı. Buterin tepkiler sonrasında deprem mağdurları için oluşturulan ve Ahbap’a aktarılacak olan fona 99 ETH’lik (150 bin dolar) bağışta bulundu.

Yurt içinden ve yurt dışından kripto para ile deprem bağışı yapmak isteyenler için kripto cüzdan adresleri paylaşan Ahbap Derneği’ne kripto bağışları gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in 1 ETH’lik bağışı oldukça ilgi çekmişti. Bunun bir test işlemi olabileceği tartışılırken bir yandan Buterin’in bu kadar düşük miktarda bağış yapması kripto topluluğunu çileden çıkarmıştı. Hatta dijital sanatçı Murat Pak, Buterin’e gönderdiği 1 ETH’yi iade etmişti. Dijital sanatçı transfer işleminin linkini “İade edildi” mesajıyla paylaşmıştı.

Ethereum kurucusu Buterin’in önceki gün 99 ETH daha aktardığı anlaşıldı. Buterin böylelikle bağışını yaklaşık 152 bin dolara tamamlamış oldu.

Ahbap’a Ne Kadar Kripto Bağışı Yapıldı?

Kripto topluluğu, deprem felaketinin başından bu yana mağdurların yaralarını sarmak için çaba gösteriyor. Tether, Bitfinex, Keet.io ve Synonym’un yanı sıra Binance, Houbi, OKX Türkiye, Bitget, Bybit, Paribu, BTC Türk gibi önde gelen borsalardan hatırı sayılır miktarlarda bağışlar gönderildi. Ayrıca Kızılay’ın, Ahbap Derneği, AFAD ve Paribu için kripto para cüzdanları oluşturulduğu aktarıldı. Ethereum, Bitcoin, Tider, Tether ve TOG cinsinden kripto para yardımlarının kabul edildiği açıklandı. İHH İnsani Yardım Vakfı da gelen yoğun talepler üzerine bir süre boyunca kripto para bağışını kabul edeceğini bildirdi.

Ahbap Derneği’nin paylaştığı cüzdana son belirlemelere göre 4 milyon 352 bin (yaklaşık 82 milyon TL) dolar bağış yapıldı.

Toplam yardım miktarını aşağıda yer alan adreslerden canlı olarak takip edebilirsiniz:

BEP20

ERC20

Avalanche

Afet Sırasında Kripto Paranın Önemli Rolü

Doğal felaketler, insanların standart bankacılık hizmetleri aracılığıyla tıbbi malzeme ve gıda gibi ihtiyaçlar için fon elde etmelerini zorlaştırabiliyor. Ethereum gibi kripto para birimleri, fon elde etme sürecini önemli ölçüde daha basit ve hızlı hale getiriyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao yaptığı basın açıklamasında, Türkiye ve Suriye’de son dönemde meydana gelen depremlerin pek çok birey ve topluluk üzerinde felaket etkisi yarattığını belirtti.

“Çabalarımızın etkilenenlere biraz rahatlama getireceğini umuyoruz. Ayrıca sektördeki meslektaşlarımızı bu kriz zamanlarında destek sunmak için bir kez daha bir araya gelmeye çağırıyoruz.” dedi.

Deprem 29 Bin Can Aldı

Türkiye’de, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda birçok kişinin hayatı geri dönülmez bir şekilde değişti.

Pazartesi günü itibarıyla, hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bini, yaralı sayısının ise 80 bini aştığı öğrenildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.