Borsa İstanbul BIST100 Ne Zaman Açılacak? Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından çarşamba günkü borsa işlemleri iptal edilirken işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verildi ve 8 Şubat tarihinde Borsa İstanbul kapatıldı. İşlemler halen kapalıyken gözler Borsa İstanbul BIST100 ne zaman açılacak? sorusunun yanıtına çevrildi.

6 Şubat günü 9 saat arayla meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük deprem sonrasında Borsa İstanbul’da işlemlerin durdurulması, panik satışlarını engellemek için işlemleri geçici olarak durduran iki devre kesicinin ardından geldi.

Deprem sonrasında borsanın açık kalmaya devam etmesine gösterilen tepkiler üzerine 8 Şubat’ta Borsa İstanbul’un, 5 iş günü boyunca kapatılmasına ve 8 Şubat tarihli işlemlerin iptal edilmesine karar verildi.

Borsa İstanbul’da işlemlerin durdurulmasının ardından SPK, Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) işlemleri ile Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) işlemlerinin de durdurulduğunu açıkladı.

Borsa İstanbul BIST100 Ne Zaman Açılacak?

Borsa İstanbul AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yapılan açıklamada “Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11.00 itibarıyla 5 iş günü süreyle kapatılmasına” karar verildiği ifadeleri yer almıştı.

Ankara kulislerinden aktarılan bilgilerde ise Borsa İstanbul’un 15 Şubat’ta açılmayacağının ve borsa kapatma kararının uzatılacağının konuşulduğu kaydedildi.

Yetkili makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmazken Borsa İstanbul ne zaman açılacak sorusunun yanıtının 15 Şubat çarşamba sabahı netlik kazanması bekleniyor.

Borsada İşlemler İptal Edilsin Çağrısı

Borsa İstanbul ne zaman açılacak sorusu ile ilgili fikirler paylaşılırken borsa yatırımcılarının iptal istekleri gündemde geniş yer buldu. Uzmanların borsanın kapatılması için geç kalındığı yönündeki eleştirileri ile borsanın kapatılmasına kadar geçen süredeki işlemlerin iptal edilmesi çağrısı yapıldığı görüldü.

Sosyal medyada konuya ilişkin çok sayıda paylaşım yapılırken “borsadaişlemleriptaledilsin” etiketi Türkiye Twitter TT listesinde birinci sıraya yükseldi. Paylaşımlarda Borsa İstanbul’un 20 Şubat tarihine kadar kapalı kalması yönünde çok sayıda talep olduğu gözlemlendi.

Hisseleri deprem sonrasında işleme kapatılan halka açık şirketlerin de borsanın, hasar tespitinin tamamlanması ve üretimin yeniden başlaması sonrasında açılmasını talep ettiği aktarıldı.

Piyasa uzmanları ise pay piyasalarında sağlıklı fiyat oluşumu sağlamak amacıyla peş peşe önerilerde bulundu ve taleplerin bakanlığa iletildiğini bildirdi.

Öneriler arasında 6-7 Şubat tarihli işlemlerin iptal edilmesinden Borsa İstanbul’da açığa satış yasağının belirli bir süre daha devam ettirilmesine kadar çok sayıda talep yer aldı.

1999 Depreminde Borsa Ne Zaman Açılmıştı?

17 Ağustos 1999 Salı günü sabaha karşı yaşanan depremin ardından o günkü adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 26 Ağustos Perşembe gününe kadar kapatılmış ve 7 iş gününde borsada işlem yapılmamıştı. 26 Ağustos’ta işlemler açıldığında ilk gün İMKB 100’de yüzde 10’un üzerinde kayıp yaşamış fakat daha sonra toplam 6 iş gününde endeks, 16 Ağustos 1999’daki seviyesine geri dönmüştü.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.