Twitter CEO’su Elon Musk’ın Shiba Inu köpeği Floki’yi yeni Twitter CEO’su olarak tasvir eden birkaç görsel yayımlamasının ardından Dogecoin ve Floki Inu fiyatı yükselişe geçti.

Musk, Floki’nin CEO koltuğunda oturduğu, Twitter markalı bir tişört giydiği, etrafının belgeler ve dizüstü bilgisayarla çevrili olduğu bir fotoğraf paylaştı. Ayrı bir tweet’inde, fotoğrafta Floki olarak görünen yeni CEO’nun “sayılarla arasının iyi olduğunu” ve hatta siyah bir kazak ile poz verdirilen evcil hayvan gibi “stil sahibi” olduğunu söyledi.

Musk’ın aynı zamanda “DOGE babası” olarak da bilindiğini ve zaman zaman meme coin lehine tweet attığını da belirtmek gerekiyor. Musk’ın paylaşımının ardından DOGE, son 24 saatte yüzde 6’ya yakın bir artışla 0,086 dolardan işlem görüyor.

Floki Inu Yüzde 50’ye Yakın Arttı

Bu arada, adını Elon Musk’ın köpeğinden alan Floki, 24 saatte yüzde 30 artış gösterdi.

Floki’nin fiyatı ocak ayında, coin’in arkasındaki grup olan Floki Inu DAO’nun 100 milyon dolarlık token yakmak için bir yönetim kararı almasının ardından neredeyse yüzde 100 yükselmişti.

Token yakımı, arzı azaltması ve bunun sonucunda talep seviyesinin aynı kalması koşuluyla her bir tokene değer katması sebebiyle kripto topluluğu arasında önem arz ediyor. Bu, kripto dünyasında bir tür hisse senedi geri alımı gibi görülüyor.

DOGE’un Musk Sayesinde Bu İlk Yükselişi Değil

Bu yükseliş DOGE’un Musk’ın attığı bir tweet sonrası ilk yükselişi değil. Ocak ayının sonlarında Financial Times’ın Twitter’ın kripto ödemelerine izin verecek bir sistem tasarladığını söylediği bir haber, meme coin’in yükselmesine neden olmuştu.

Blok zinciri analiz firması Santiment’in Aralık 2022 tarihli bir raporunda, tarihsel olarak DOGE ve Shiba Inu (SHIB) gibi diğer meme coin’lerdeki aşırı büyük kazançların piyasa çapında bir satışın ilk işareti olduğu uyarısında bulunuldu.

Son üç ay boyunca, piyasalar FTX kaynaklı kripto kışının derinliklerinden kurtulmaya başladı. Ocak ayı Bitcoin’in FTX’e bağlı düşüşünün tamamını sildi ve piyasaya bir hareket geldi.

Piyasadaki toparlanmayla Bitcoin son üç ayda yüzde 34’lük bir kazanç elde ederken, SHIB yüzde 40, BONK yüzde 533 ve Floki yüzde 242’lik şaşırtıcı bir artış gösterdi.

Elon Musk, CEO Aramaya Devam Ediyor

Musk, 27 Ekim’de sosyal paylaşım sitesini satın alma işleminin tamamlanmasıyla Parag Agrawal’ı Twitter CEO’luğu görevinden almıştı. İkilinin ilk tanıştıklarında samimi bir ilişkileri olduğu bildirilirken, Musk’ın Twitter’ın en büyük hissedarı olmasının ardından 2022’ye doğru ilişkilerinin bozulduğu bildiriliyor. Musk, Agrawal’ı Twitter’da takip etmeyi bırakırken, eski CEO hâlâ Musk’ı takip ediyor.

Musk, Aralık 2022’de teknoloji devinin kullanıcılara mikroblog sitesinden istifa edip etmemesi gerektiğini soran bir anket yayınlamasının ardından, iflasın eşiğindeki sosyal medya şirketinin başına geçecek yeni bir CEO arıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.