Çöküşü ile çok sayıda mağdur yaratan dünyaca ünlü kripto para borsasının kurucusu ve istifa eden CEO’su Sam Bankman-Fried’in sanal özel ağları (VPN) kullanımının yasaklandığı bildirildi.

Pazartesi günü geç saatlerde ortaya çıkan belgelere göre ABD’li savcılar, Bankman-Fried’in sırasıyla 29 Ocak ve 12 Şubat tarihlerinden VPN kullandığını tespit etti.

Yargıca sunduğu dosyada savcı Danielle Sassoon, “Savunma avukatının söylemini kabul ediyorum, pek çok kişi iyi niyetlerle VPN kullanıyor. Ancak hakkında pek çok tedbir uygulanan, büyük suçlamalar ile karşı karşıya kalan Bankman-Fried’in VPN kullanması endişe verici.” dedi.

Sam Bankman-Fried’e karşı yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarından sorumlu ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan ise savcıların çevrimiçi etkinliğini gizlemek için VPN kullanıyor olabileceğini iddia etmesinin ardından eski FTX CEO’sunun VPN kullanımının yasaklanmasına karar verdi.

Sam Bankman-Fried VPN Kullanarak Ne Yaptı?

Çöküşü ile kripto ekosistemine derin bir darbe vuran FTX’in eski CEO’sunun avukatları, sanığın VPN kullanımını savundu ve SBF’nin 12 Şubat tarihinde ülkenin en büyük spor müsabakalarından biri olarak görülen Super Bowl’u izlemek için ağ adresini değiştirmek zorunda kaldığını belirtti.

Avukatlar ayrıca SBF’nin ocak ayının sonlarına doğru birkaç futbol maçı izlemek için de VPN kullandığını ifade etti ve sanığın ilgili maçları, Bahamalar’da yaşarken satın aldığı bir küresel abonelik aracılığıyla izlediğini ekledi.

Ancak söz konusu kullanım, SBF’nin ziyaret ettiği internet sitelerinin ve gönderdiği veya aldığı mesajların izlenip izlenemeyeceği konusunda savcılar arasında endişelere yol açtı.

SBF’nin avukatlarının açıklamalarına rağmen ABD Yargıcı Kaplan, “Sanığın VPN kullanması, şifreli mesajlaşma veya arama uygulaması kullanmasıyla ilişkili risklerin çoğunu taşıyor. Sanığın herhangi bir VPN kullanmasını yasaklamak amacıyla derhal geçerli olacak şekilde salıverilme koşullarını değiştiriyorum.” ifadelerini kullandı.

SBF’nin Kefalet Koşulları Değişti

VPN kullanımının yasaklanma kararı SBF’nin avukatlarının kefalet anlaşmalarını müzakere ettiği bir dönemde geldi.

Değişen kefalet koşullarına göre Yargıç Kaplan, Bankman-Fried’in Signal gibi şifreli mesajlaşma uygulamalarını kullanımını da yasakladı. Signal yasağı kararı, savcıların, dolandırıcılık davasındaki kilit tanıklardan biriyle iletişim kurmak için Signal uygulamasının kullanıldığını söylemesinin ardından verildi.

Sam Bankman-Fried’in ayrıca kefalet sözleşmesinin nihai koşullarına ilişkin karar verilene kadar FTX ve Alameda Research’ün mevcut ve eski çalışanları ile iletişim kurması da yasaklandı.

Yargıç 9 Şubat’ta, Bankman-Fried’in belirli FTX çalışanları ile temas kurmasına ve telefon, e-posta, Zoom ve FaceTime’ın yanı sıra izleme teknolojisine sahip WhatsApp aracılığıyla iletişim kurmasına izin veren bir anlaşma teklifini reddetmişti.

FTX kripto para borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried oldukça büyük suçlamalar ile yargılanıyor. Hakkında kara para aklama ve dolandırıcılığın bulunduğu 8 farklı suç iddiası bulunan SBF, 115 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.