Binance.US’in Kaliforniya merkezli Silvergate Bank’taki hesabından 2021 yılının ilk üç ayında Merit Peak adlı trading şirketine 400 milyon dolardan fazla para akışı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Reuters’in haberine göre Binance kripto para borsasının ABD merkezli iştirakinin bir banka hesabından gizlice çıkan 400 milyon dolardan fazla miktardaki para, Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yönetilen bir trading firmasına aktarıldı.

Bankacılık kayıtlarına ve şirket mesajlarına atıfta bulunan Reuters, transferlerin 2021’in ilk üç ayında, Silvergate Bank’taki Binance.US hesabından Merit Peak LTD’ye aktarılan parayla gerçekleştirildiğini bildirdi. Belgelere dayandırılan haberde, para transferlerinin 2020’nin sonlarında başladığı iddia edildi.

Transferlerin nedeni ya da paranın Binance.US müşterilerine ait olup olmadığı henüz belirlenemezken borsanın o zamanki kullanım şartlarında, müşterilerinin dolar mevduatlarının Silvergate’te ve Prime Trust adlı Nevada merkezli bir saklama şirketinde tutulduğu bilgisi yer alıyor.

Binance.US ‘ten Resmi Açıklama Geldi

Para transferi iddialarının üzerine Binance.US sözcüsü Kimberly Soward’ın, haber ajansının “eski bilgiler” aktardığını söylediği ve banka kayıtları ile ayrıntılı olarak açıklanan transferlere ilişkin soruları yanıtlamadığı kaydedildi.

İddiaların gündemde geniş yer tutması üzerine dünyanın en büyük kripto borsasının ABD iştiraki olan Binance US, resmi bir açıklama yaparak platformunda borsadan gizlice 400 milyon dolar aldığı iddia edilen Merit Peak adlı bir piyasa yapıcı firmanın faaliyet gösterdiğini kabul etti.

Binance.US resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Binance.US platformunda Merit Peak adında bir piyasa yapıcı şirket bulunsa dahi tüm faaliyetleri 2021’de durdurulmuştur.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Binance.US asla ve asla müşteri fonlarının ticaretini yapmamıştır ve borç olarak vermemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Şirket, yalnızca Binance.US çalışanlarının Binance.US banka hesaplarına erişebileceğini belirterken şirketin her daim 1:1 oranında rezerv bulundurduğunu ve düzenli olarak denetlendiği bilgisine de yer verdi.

400 Milyon Dolar Nereye Aktarıldı?

Reuters tarafından incelenen mesaj kayıtları, Binance.US’nin yöneticilerinin transferlerin bilgileri dışında gerçekleşmesi sebebiyle para çıkışından endişe duyduğunu gösteriyor.

Söz konusu 400 milyon doların ise tam olarak nerelere aktarıldığı henüz kesin bir şekilde bilinmiyor.

Transferlere ilişkin bilgi sahibi olan bir kaynağa göre paranın belirsiz bir kısmının Key Vision Development isimli Seyşeller’de kurulmuş bir şirketin Silvergate hesabına gönderildiği iddia ediliyor.

Silvergate eski yöneticisi ise konuya ilişkin olarak yönetimin onayı olmadan para transferi yapılamayacağını belirtiyor.

Bir şirketin hesabındaki fonların şirket yönetiminin onayı olmadan hareket ettirilmesinin banka uyum kurallarının ihlali anlamına geleceği belirtilirken Silvergate izahnamesinde “SEN (Silvergate Exchange Network) transferi oluşturmak, yetkilendirmek ve onaylamak için birden fazla adım gereklidir.” ifadelerine yer veriliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.