Solana tabanlı NFT’ler için dijital pazar yeri olan Magic Eden, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardım amacıyla Solidarity Art ile birlikte bir NFT koleksiyonu çıkarmayı planladığını duyurdu.

Türkiye, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmaya çalışırken ülke içinden ve dünyanın dört bir yanından yardımlar gelmeye ve bağış kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor.

Web3 sanatçılarının yer aldığı ve kar amacı gütmeyen bir topluluk olan Solidarty Art, depremden etkilenen bölgelere yardım amacıyla, Solana NFT pazar yeri Magic Eden ortaklığı ile bir NFT koleksiyonu çıkarma planları olduğunu açıkladı.

Konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Solidarity Art, “Magic Eden ile ortaklığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Solidarty Art, yardım kapsamında NFT satışlarından elde edilecek tüm gelirin Paribu Net tarafından yönetilen resmi bağış cüzdanlarına gönderileceğini belirtti.

NFT koleksiyonuna dair detayların önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisine de yer verildi.

Kripto Topluluğundan Depremzedelere Yardım

Kahramanmaraş depremlerin etkileri gün geçtikçe daha net bir şekilde gözler önüne serilirken kripto ve NFT topluluğu depremzedelere yardım konusunda çeşitli çalışmalar yürütüyor ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam ediyor.

Kullanıcıların dijital sanat eserlerini NFT’ler olarak yaratmalarına ve takas etmelerine olanak tanıyan STRMNFT pazar yeri de geçtiğimiz hafta benzer bir NFT girişimi başlattığını duyurdu.

“Pray For Turkey / Türkiye İçin Dua Edin” başlıklı kampanya aracılığıyla STRMNFT, 10 bin NFT içeren bir NFT koleksiyonu başlattı. Telifsiz olarak yaratılan NFT’lerin fiyatının 800 STRM olarak belirlendiği söyleyen STRMNFT, NFT satışından elde edilen tüm gelirin, depremde yakınlarını kaybeden bölge sakinleri için kullanılacağını belirtti.

Kripto para borsası devi Binance ve Avalanche blok zinciri de dahil olmak üzere kripto sektörünün önde gelen kuruluşları da depremden etkilenenlere destek olmak amacıyla bir dizi yardım planı devreye aldığını açıkladı.

Binance 5 milyon dolarlık yardım desteği yaparken Avalanche blok zinciri 1 milyon dolar bağışta bulunduğunu duyurdu.

Önde gelen Metaverse platformlarından olan The Sandbox da Türkiye’deki depremzedeler için 100 bin SAND bağışladığını açıklamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.