Hong Kong’un ekim ayında, zor durumdaki finans merkezinin yeniden canlandırılmasına yardımcı olmak için kripto firmalarına özel ilgi göstermesi Pekin’den gizli bir destek gördüğüne dair işaretleri ortaya çıkarıyor.

Hong Kong, bölgede bireysel yatırımcıların kripto işlemlerini yasallaştırabilecek sürece hazırlanırken Çin merkezli kripto paralar yükseldi. Bloomberg de Pekin hükümetinin bu fikri ince bir şekilde onaylıyor olabileceğini bildirdi.

Bloomberg’ün haberine göre konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler, Çin İrtibat Bürosu temsilcileri ile diğer yetkililerin son birkaç aydır kentteki kripto para toplantılarına sık sık konuk olduklarını ve olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çin’in Sessiz Desteği Kripto Sektörüne İstekli Olduğunu Gösteriyor

Yerel kripto firmaları, varlıklarının Pekin’in Hong Kong’un bir kripto para merkezi olma çabalarına yönelik tutumu hakkındaki şüpheleri ortadan kaldırdığını söylüyor. Gizli destek, yetkililerin, anakarada bu tür faaliyetler üzerinde sıkı bir dizgin tutarken bile, yönetimin ekonomik olarak müdahale etmediği kenti dijital varlıklar için bir test alanı olarak kullanmaya istekli olduklarını gösteriyor.

Pekin’in sektöre yasak getirip pek çok şirketi yurtdışına çıkmaya zorlamasından 15 ay sonra, anakara ve yabancı şirketler işletmelerini kaydettirmek için acele ediyor ve Çin topraklarına geri dönüş hazırlıkları yapıyor.

Ulusal Halk Kongresi üyesi, siber güvenlik ve dijital varlıklar konusunda danışmanlık yapan bir avukat olan Nick Chan, konuyla ilgili “Çin’deki finansal istikrarı tehdit etmediği sürece, Hong Kong ‘bir ülke, iki sistem’ adı altında kendi yolunu keşfetmekte özgürdür.” dedi.

Çin, kripto üzerindeki baskılarına 2017’de başlamış, 2021’de ticareti yasaklayarak Binance ve Tron gibi en büyük yerli isimlerinden bazılarının ülkeden çıkmasına yol açmıştı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, son zamanlarda bu dijital varlıkların arkasındaki blok zinciri teknolojisinin geliştirilmesi üzerindeki baskısını hafifleterek bazı değiştirilemez tokenlerin (NFT) geliştirilmesine izin verdi.

Çin, Kripto Kurallarını Gevşetecek Mi?

Şimdilik, tüketicinin korunması, sermaye kontrollerinden kaçmak için kripto kullanımı ve Bitcoin madenciliği tarafından tüketilen enerjinin çevreye verdiği zararla ilgili endişeler nedeniyle Pekin’in kendi yasağını gevşeteceğine dair çok az işaret bulunuyor.

Söz konusu kişiler, anakara temsilcilerinin Hong Kong’daki bulgularını Çin topraklarındaki üstlerine rapor ettiklerini, ancak bu raporların amacının net olmadığını bildirdi.

Devlet destekli blok zinciri firması Red Date Technology’nin kurucusu ve CEO’su He Yifan, “Komünist Parti’nin kontrolü altında olduğu sürece, Çin’in kripto politikasında U dönüşü olmayacak. Bunun reel ekonomiye hiçbir faydası yok.” yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Çinli yetkililer Hong Kong’un bir fintech merkezi olma hedefini açıkça desteklemişti. Çin Halk Bankası Başkanı Yi Gang, Hong Kong’daki önemli etkinliklerde Çin’in merkez bankası dijital para birimini geliştirmesi ve Hong Kong Para Otoritesi ile yakın iş birliği üzerine konuşmalar yapmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.