Stablecoin ihraççısı Circle tarafından piyasaya sürülen euro destekli stablecoin Euro Coin (EUROC), Coinbase kripto para borsasında işlem görmeye başlıyor.

Bir fiat para birimine endeksli stablecoinler son dönemde çok sayıda kripto para yatırımcısının dikkatini çekiyor. Dolara endeksli USDC stablecoin’i varlığını sürdüren stablecoin ihraççısı Circle, geçtiğimiz aylarda euro ile desteklenen bir stablecoin olan Euro Coin’in (EUROC) piyasa sürüleceğini duyurmuştu.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Euro Coin’in (EUROC) desteklenen bölgelerde işlem görmeye başlayacağı belirtildi.

Euro Destekli Stablecoin Euro Coin Coinbase’de İşlem Görecek

Kripto para borsası Coinbase, 21 Şubat’ta resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, likidite koşulları ve varlık arzı sağlandıktan sonra euro destekli stablecoin olan Euro Coin’in 22 Şubat tarihinde Türkiye saati ile 20.00’de veya sonrasında işlem görmeye başlayacağını duyurdu.

Coinbase, EUROC-USD ve EUROC-EUR işlem çiftlerinin piyasaya sürülmesinin ise aşamalar halinde devam edeceğini belirtti.

Ethereum ağı üzerinde çalışan bir ERC-20 tokeni olan EUROC desteğinin bazı bölgelerde kısıtlanmış olabileceğini belirten kripto para borsası, Euro Coin için “Deneysel Varlık” etiketinin ekleneceğine de yer verdi.

“Deneysel Varlık” etiketi, borsadaki yeni veya düşük hacimli tokenler için şeffaflık çerçevesinde yatırımcıları uyarmak amacıyla kullanılıyor.

Circle resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde ise Euro Coin’in tanıtımı yapılırken stablecoin ihraççısının USDC stablecoin’ine işaret edildiği gözlemlendi. Açıklamada Euro Coin’in, dolaşımı 43 milyar dolardan fazla olan güvenilir bir dolar endeksli dijital para birimi olan USDC ile aynı tam rezerv modeli ile piyasaya sürüldüğü bilgisine yer verildi.

Circle, Euro Coin’in istikrar için tasarlandığını belirtirken euro endeksli stablecoin’in banka hesaplarında tutulan euro ile yüzde 100 desteklendiğini ve 1:1 oranında takas edilebileceğini ifade etti.

Stablecoin’ler İnceleme Altında

Circle tarafından piyasaya sürülen euro endeksli stablecoin Euro Coin’in işlemlere açılması beklenirken diğer taraftan stablecoin’lere yönelik incelemeler de devam ediyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu ayın başlarında, Binance kripto para borsasının stablecoin’i olan BUSD coinin listelenmesi nedeniyle stablecoin ihraççısı Paxos’a dava açma hamlesinde bulunmuştu.

SEC’i söz konusu eylemi bazı tartışmalara yol açmış ve Binance ile Paxos arasındaki ilişkilerin kesilmesine neden olmuştu.

SEC’in stablecoin’ler ve ihraççılar ile ilgili ne yönde aksiyon alacağı kripto topluluğu tarafından merakla bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.