Ethereum Shapella Upgrade Nedir? Ethereum Vakfı, stake edilen Ethereum’ların kilidinin açılmasını sağlayacak olan Shangai yükseltmesi için büyük önem teşkil eden Ethereum Shapella Upgrade hakkında yeni bilgiler paylaştı. Ethereum Shapella Upgrade tarihi ne zaman?

Eylül 2022’de, Uzun zamandır beklenen Ethereum Merge yani Birleşme ile tarihinin en büyük yükseltmesini yapan en büyük altcoin Ethereum, Ethereum Shapella Upgrade ile yeni değişiklikler devreye almaya hazırlanıyor.

Merge sonrası en önemli yükseltme olarak görülen Ethereum Shapella Upgrade nedir ve Ethereum Shapella Upgrade tarihi ne zaman soruları ise Ethereum topluluğu arasında merak ediliyor.

Ethereum Shapella Upgrade Nedir?

Ethereum Shapella Upgrade, önümüzdeki dönemde gerçekleşmesi beklenen iki Ethereum hard fork’u olan Ethereum Shanghai ve Capella isimlerinin birleşmesinden oluşuyor. Ethereum Shapella Yükseltmesi veya Ethereum Shapella Upgrade’inin, Sepolia test ağında 56832 blok yüksekliğinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Shanghai, yürütme katmanı istemcisi tarafındaki fork’un adı olarak karşımıza çıkarken Capella ise konsensüs katmanı istemcisi tarafındaki yükseltmenin adı olarak biliniyor.

Ethereum Shapella Upgrade Tarihi Açıklandı

Ethereum (ETH) çekirdek geliştiricisi olan Tim Beiko, 22 Şubat öğle saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ethereum Shapella Upgrade tarihi ile ilgili detaylar paylaştı.

Beiko, Sepolia Shapella yükseltmesinin 28 Şubat’ta TSİ 07:00’de gerçekleştirilmesinin planlandığını duyurdu. Ethereum geliştiricisinin paylaşımına, Ethereum Vakfı internet sitesinden yapılan duyurunun bağlantı adresini de eklediği görüldü.

Ethereum Vakfı’nın metninde ise, “Para çekme işlemleri geliyor! Shapella ağ yükseltmesi, Sepolia ağında Epoch 56832’de 28 Şubat 2023’te TSİ 07:04:48’de aktif hale getirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Ethereum Shapella Upgrade ile ilgili detayların paylaşıldığı yazıda, Shapella Upgrade’in yürütme katmanı olan Shanghai ve konsensüs katmanı olan Capella’da ve Engine API’deki değişiklikleri kapsadığı bildirildi.

Mart 2023’te gerçekleştirilmesi planlanan Ethereum Shanghai Upgrade (EIP-4895) hard forku ile, stake yapanların ve doğrulayıcıların varlıklarını Beacon Chain’den çekmesine olanak sağlanması hedefleniyor.

Ethereum Geliştiricileri Çok Sayıda Test Aşaması Planlıyor

Mart ayında yapılması planlanan son yükseltme öncesinde Ethereum geliştiricilerinin çok sayıda test aşaması devreye alması bekleniyor.

Bu testler kapsamında Sepolia test ağında 28 Şubat’ta yapılacak olan test, ikinci genel test ağı olarak karşımıza çıkıyor.

Geliştiricilerin bu ayın başlarında da Zhejiang test ağında çalışmalar yürüttüğü ve bazı hatalar ortaya çıkardığı biliniyor.

Ethereum Shapella Upgrade’in Sepolia ağındaki testinden sonra geliştiricilerin, Mart ayında gerçekleştirilmesi beklenen Shanghai Upgrade ana ağ lansmanı öncesinde, ayın başlarında Goerli ağında bir test daha yapması bekleniyor.

Ethereum Shapella Upgrade kapsamındaki Ethereum Shanghai Upgrade ile kilitli milyonlarca Ethereum’un dolaşıma girmesinin Ethereum fiyatı üzerinde etkili olması bekleniyor. CoinMarketCap verilerine göre an itibarıyla Ethereum fiyatı 1,665 dolar bandında seyrediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.