Coinbase borsası dün Ethereum Katman 2 ağı Base’i duyurdu. Kripto yatırımcıları bu duyurunun ardından yeni ağ ile hiçbir ilgisi olmayan BASE adlı tokene kelimenin tam anlamıyla akın etti.

Twitter’daki kripto topluluğu, Coinbase’in Optimism’de bir Katman 2 çözümü lansmanına ilişkin son duyurusuna verilen tepkilerle dolup taşıyor. Yeni Ethereum Katman 2 çözümü adını Base Protocol ile paylaşıyor.

“Base’in Ağ Tokeni Yok” Dense De Pump-Dump’tan Kaçınılamadı

Coinbase, “bir ağ tokeni çıkarma planımız yok” şeklindeki duyurusuna rağmen yatırımcılar borsa tarafından dün piyasaya sürülen bir Katman 2 ağı olan Base’in, Base Protocol’ün native tokeni BASE ile ilişkili olduğunu düşündü. Yatırımcıların BASE tokenine yönelmesiyle kaçınılmaz olarak fiyatta bir bir pump-dump olayı yaşandı.

Base Protokolü, toplam kripto piyasası kapitalizasyonuna sabitlenmiş bir fiyata sahip bir tokene sahip. 1:1 trilyon oranı, yatırımcıların tek bir token ile tüm kripto endüstrisi üzerinde spekülasyon yapmasına olanak tanıyor.

Base Token’in Fiyatı Dakikalar İçinde Fırladı

Protokolün BASE tokeni Coinbase duyurusundan önce 23 Şubat’ta yaklaşık 1,67 dolardan yüzde 350’den fazla bir artışla 7,46 dolara yükseldi.

Ayrıca bu hareket fiyatları BASE’in Mart 2022’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7,98 dolara yaklaştırdı. Fiyat şu an 2 doların altında seyrediyor.

İçeriden Bilgi Alarak İşlem Mi Yapıldı?

Öte yandan, BASE token Coinbase duyurusundan çok önce hareket etmeye başladığı için içeriden bilgiye dayalı işlemlerin de yapıldığı gelen haberler arasında.

Coinbase’in Ethereum Katman 2 Ağı Base Nedir?

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase birkaç gündür Twitter’dan verdiği gizemli mesajlarının ardından dün Ethereum Katman 2 projesini piyasaya sürdüğünü duyurmuştu.

Başlangıçta şirket içinde planlanan protokol, Ethereum ve diğer blok zincirlerinde veri işleme ile işlem maliyetlerini iyileştirmeyi ve yazılım geliştiricilerin diğer kripto uygulamalarını daha kolay bir şekilde oluşturmasını sağlamayı amaçlıyor. Optimism ile ortaklık kuran şirket, bir milyardan fazla kullanıcıyı Web3’e dahil etmeyi hedefliyor. Base kullanıcıları Ethereum ve diğer Katman 1 ve 2 ağlarıyla güvenli bir şekilde etkileşime girebilecek. Base’in ayrıca, işlem ücretlerinden elde ettiği gelirin bir bölümünü Optimism Hazinesi’ne aktaracağı da bildirildi.

Coinbase’in Base Anlaşması “Ezber Bozuyor”

Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran bu duyuruyu “ezber bozan” bir yenilik olarak nitelendirdi.

Ethereum geliştiricisi Ryan Berckmans da bunun Ethereum için “büyük bir anlaşma” olduğunu açıkladı. Çok zincirli bir dünyada, hepsini kapsayan tek bir platformun muhtemelen zirveye çıkacağını öne sürdü.

Berckmans açıklamasında, “Büyük sıçrayış çünkü, Ethereum’un ağ etkilerini Katman 2 altyapısı, uygulamalar, tokenler, likidite ve Katman 2’ler arası köprüler ağından genişletecek artan sayıda ve çeşitlilikte Katman 2 ağlarının habercisi.” dedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.