ABD merkezli kripto para alım satım platformu Coinbase, son haftalarda tartışma konusu olan Binance USD (BUSD) stablecoin için işlemlerin askıya alınacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i stablecoini Binance USD sıkıntılı günler yaşıyor. Yakın zamanda 1 dolara olan sabitliği bozulan ve ABD New York Mali Hizmetler Departmanı tarafından Paxos’a basımının durdurulması talimatı verilen BUSD için Coinbase, işlemlerin askıya alınmasına karar verdi.

27 Şubat’ta yaptığı resmi açıklamada Coinbase, 13 Mart tarihinde BUSD alım satım işlemlerini askıya alacağını duyurdu.

Kripto para borsası alım satım işlemlerinin durdurulmasına gerekçe olarak yakın zamanda New York’un finansal düzenleme kurumundan gelen ve stablecoin ihraççısı Paxos’a BUSD basımını durdurmasını emreden kararı dayanak gösterdi.

Karara ilişkin Coinbase sözcüsünün, “BUSD alım satımını askıya alma kararlılığımız, kendi dahili izleme ve inceleme süreçlerimize dayanmaktadır. BUSD’yi incelerken artık listeleme standartlarımızı karşılamadığını ve askıya alınacağını tespit ettik.” dediği aktarıldı.

Alım satım işlemlerinin durdurulması sonrasında müşterilerin yine de BUSD fonlarına erişebileceği ve bu fonları çekebileceği ifade edildi. Ancak kripto para borsası, Coinbase.com (Basit ve Gelişmiş Ticaret), Coinbase Pro, Coinbase Exchange ve Coinbase Prime olmak üzere tüm katmanlarda alım satım işlemlerinin durdurulacağını belirtti.

Coinbase’in Binance USD işlemlerini askıya alma kararı gündemde geniş yankı bulurken akıllara Binance kripto para borsasının geçmiş tarihli bir kararı geldi. Geçtiğimiz aralık ayında Binance, Coinbase tarafından kurulan Circle’ın ihraççısı olduğu stablecoin USDC’nin çekimlerini durdurmuştu.

Paxos, BUSD İhracını Sonlandırıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance düzenleyicilerle problem yaşamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD New York Mali Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS), kripto altyapı sağlayıcısı Paxos’a, Binance USD stablecoin’e dahil olmasıyla alakalı olarak bir bildirim yayımladığı öğrenilmişti.

Paxos Dollar ve Binance USD ihraççısı olan Paxos, BUSD’nin menkul kıymet olduğu yönünde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile aynı fikirde olmadığını açıklamış ancak NYDFS’den gelen emir doğrultusunda BUSD ihracını sonlandıracağını ifade etmişti.

Bu haber sonrasında Binance USD’nin peg’inin bozulduğu ve stablecoinin değerinin 20 cent’e kadar düştüğü kaydedilmiş ancak BUSD kısa sürede 1 dolara olan sabitliğini yeniden kazanmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.