Çok sayıda Shiba Inu (SHIB) tokeni tutan bir kripto cüzdanının rekor miktarda transferi dikkat çekti. Uzmanlara göre Shiba Inu hem kısa hem de orta vadede büyük bir satışla karşı karşıya kalabilir ve bu da fiyatı sert bir şekilde etkileyebilir.

Zincir üstü veri platformu Lookonchain, Twitter hesabından, portföyünde oldukça yüksek miktarlarda kripto varlık bulunduran bir adresin 182 milyar adet SHIB tokeni transfer ettiğini paylaştı.

Fonların borsalara taşınması akıllara daha önceki hareketleri getirdi. Geçmiş veriler, sahibinin tokenleri satması durumunda kısa vadede fiyatlarda düşüş olacağını gösteriyor.

2,3 Milyon Dolarlık SHIB Satışı

Aktarılan verilere göre, 0xd6 cüzdanı pazartesi günü kripto borsaları Gemini ve Crypto.com’a 182 milyardan fazla Shiba Inu token taşıdı. Bu miktar bazı kripto borsalarına göre 2,3 milyon dolar değerindeydi. SHIB’nin fiyatı o sırada yüzde 7 düştü. Veri platformu, Aralık 2022’de cüzdanında 3,33 trilyon SHIB bulunduran söz konusu adresin son aylarda kademeli satışlar gerçekleştirmeye devam ettiğini bildirdi. Lookonchain 20 Aralık 2022’de, 200 milyar SHIB’nin bu Smart Money (Akıllı Para) cüzdanından Crypto.com’a aktarıldığını vurguladı.

Smart Money ile 7 Milyon Dolarlık Kâr

Lookonchain’e göre, alım satım modeline analitik bir bakış, çoğunlukla fiyat düşük olduğunda SHIB satın aldığını ve daha yüksek bir fiyata sattığını gösteriyor. Geçtiğimiz ağustos ayında bu alım satım modeli sayesinde 7 milyon dolarlık bir kâr elde edildiği görülüyor.

Smart Money cüzdanları genellikle diğer yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Çünkü bu modelle piyasa eğilimleri ve yönü hakkında ipuçları sağlanabiliyor. Bu terim halk arasında kriptoda kârlı alım satımlar yaptığı bilinen hesapları ifade etmek için kullanılıyor.

Shiba Inu Büyük Bir Satışla Mı Karşı Karşıya?

Önemli miktarda arza sahip cüzdanlardan token hareketlerinin izlenmesi, fiyat hareketliliğinin bir göstergesi olabiliyor. Çok sayıda token satılırsa, piyasaya daha fazla arz sağlandığı için fiyatın düşebileceği söyleniyor. Birçok analist de borsalara yapılan kripto para girişlerindeki artışın yeni bir düşüş işaret ediyor olabileceğini belirterek kripto para yatırımcılarını uyarıyor.

Ancak tokenlerin ilgili merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarına taşınırsa fiyatlar hemen düşmeyebileceği de söyleniyor.

Etherscan verileri, 0xd6 cüzdanının mevcut fiyatlarla yaklaşık 40 milyon dolar değerinde 3,1 trilyondan fazla Shiba Inu tokeni tuttuğunu gösteriyor. Bu, toplam Shiba Inu token arzının yüzde 0,3’ünden biraz fazlasına denk geliyor.

Lookonchain, cüzdanın Ağustos 2020’de 10 Ethererum veya o sırada 3 bin doların biraz üzerinde bir erken yatırımla Shiba Inu tokenlerini satın aldığını bildiriyor.

Bu arada, Shiba Inu son 24 saat içinde yüzde 1,90 değer kaybederek 0,00001245 dolardan işlem görüyor. Varlık geçtiğimiz hafta yüzde 5,66 düşüş kaydetmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.