FTX ve Alameda Research iflaslarının ardından SEC tarafından soruşturma altına alınan kripto bankası Silvergate, sunması gereken raporu ertelediğini açıkladı. Yaşanan belirsizlik sebebiyle kripto paralarda hızlı düşüş kaydedildi.

Kripto bankası devi Silvergate Bank’ın çatı şirketi Silvergate, denetim raporundaki aksaklıklar sebebiyle şirketin mali durumuna ilişkin yıllık yayımlanan 10-K raporunun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bildirilmesini ertelediğini duyurdu.

1 Mart’taki işlemlerin kapanışından birkaç saat sonra yapılan açıklamanın ardından şirketin hisselerinde yüzde 50 civarında düşüş gerçekleştiği bildirildi.

Şirket, 2022 yılına ait finans raporunun tamamlanması için iki haftaya daha ihtiyacı olduğunu belirtirken Ocak ve Şubat aylarında ek borçlanma senetlerinin satıldığını ve önümüzdeki aylarda daha fazla zarar kaydetmeyi beklediğini açıkladı.

Denetimleri tamamlamak için ek prosedürler yürütme ve belge sağlama sürecinde olduğunu belirten şirketin 16 Mart’a kadar süre talep ettiği aktarıldı.

Silvergate Hisselerinde Sert Düşüş

Kripto dostu olarak bilinen Silvergate’in SEC raporunu geciktirmesi duyurusunda önümüzdeki aylarda daha fazla zarar kaydetmeyi beklediğini açıklaması üzerine şirketin hisselerinde yüzde 50 civarında düşüş yaşandığı ve bankanın ortaklarının alternatiflere yöneldiği kaydedildi.

Silvergate krizi sonrasında kripto bankasıyla bağlarını kopardığını duyuran şirketler arasında Coinbase Global, Circle, Paxos ve Gemini yer aldı.

Yorum taleplerine yanıt veren Silvergate sözcüsünün, “Silvergate, 10-K’yı mümkün olan en kısa sürede teslim etmek için özenle çalışıyor.” demekle yetindiği kaydedildi.

10-K raporları, ABD’de halka arz olmuş şirketlerin mali performanslarını detaylı bir şekilde SEC’e sunmaları gereken raporlar olarak biliniyor.

Kripto Paralarda Silvergate Krizi

ABD kripto ödeme ağı Silvergate’in yaşadığı sorunların ardından yaşanan belirsizlik durumu kripto para birimlerinin fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Önde gelen kripto para şirketlerinin Silvergate Capital Corp’u bankacılık ortağı olarak kullanmayı geçici olarak durdurmasının ardından yaşanan kargaşada Bitcoin yüzde 6’ya kadar düşüş yaşadı.

Ayrıca ETH, XRP, ADA ve MATIC de dahil olmak üzere bir dizi kripto para biriminde ani bir düşüş yaşandığı belirtildi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde yüz 4,3 düşüş yaşadığı kaydedilen Bitcoin fiyatı an itibarıyla 22 bin 400 dolar bandında seyrediyor.

FTX’in Çöküşü Sonrası Sıkıntıya Düşmüştü

Önde gelen kripto kuruluşlarına bankacılık hizmeti veren Silvergate, FTX borsasının çöküşü sonrası fon çekimlerinin hızlanması ile sıkıntıya düşmüş ve müşteri taleplerini karşılayabilmek için varlık satışına gitmişti. Silvergate, 5,2 milyar dolarlık borçlanma senedi gerçekleştirmenin yanında Federal Konut Kredisi Bankası’ndan Ocak ayında 4,3 milyar dolarlık kredi kullanmıştı.

Silvergate ayrıca FTX ile olan ticari ilişkisinden dolayı iflas açıklayan borsanın dolandırıcılık faaliyetlerini kolaylaştırdığı gerekçesiyle toplu bir dava ile karşı karşıya kalmıştı.

Önde gelen platformların ortaklığını durdurduğunu açıklamasının, uzun vadeli etkilerinin ne yönde olacağı ve Silvergate krizinde önümüzdeki günlerde neler yaşanacağı hem finans hem de kripto çevrelerince yakından takip ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.