ABD’li düzenleyici otoriteler tarafından soruşturma altında olan Binance USD’nin piyasaya değerinde ciddi düşüş kaydedildi. Düzenleyici baskısı ve Coinbase’in delist etme haberleri sonrasında Binance USD piyasaya değeri 10 milyar doların altına düştü.

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance’in stablecoin’i Binance USD (BUSD) yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelmeye devam ediyor. ABD’li düzenleyicilerin token ihraç eden şirketlere yönelik baskısı ve Coinbase borsasındaki liste dışı bırakma haberlerinin ardından Binance USD’nin piyasaya değerinin neredeyse iki yılın ardından ilk defa 10 milyar doların altına gerilediği kaydedildi.

FTX kripto para borsasının çöküşünden birkaç gün sonra 15 Kasım tarihinde 23,49 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek piyasa değerine ulaşan Binance USD’nin o tarihten bu yana düşüş trendinde olduğu belirtildi.

CoinGecko verilerine göre stablecoin’in piyasa değerinin 9,66 milyar seviyesine kadar gerilediği kaydedildi. Binance USD’nin bu seviyeleri en son 29 Haziran 2021 tarihinde gördüğü aktarıldı.

Coinbase CEO’su: “BUSD’yi Likidite Krizi Sebebiyle Delist Ettik”

Binance USD, 12 Şubat tarihinde ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) tarafından yatırımcıların korunması yasalarının olası ihlali gerekçesiyle Paxos’a karşı potansiyel bir davanın konusu olmuştu. Ayrıca New York Finansal Hizmetler Bölgesi (NYDFS) aynı tarihte stablecoin ihraççısı Paxos’a Binance USD basımını ve ihracını urdurma emri vermişti.

Söz konusu gelişmeler sonrasında ABD merkezli kripto para alım satım platformu Coinbase, tartışma konusu olan Binance USD (BUSD) stablecoin için işlemlerin askıya alınacağını açıklamıştı.

Delist duyurusu sonrasında Bloomberg TV’ye konuşan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Binance USD’nin Coinbase’de liste dışı bırakılması kararına gerekçe olarak likidite endişelerini öne sürdü.

Armstrong, “Bunu yapmamızın nedeni, BUSD ihraççısı Paxos’a BUSD basımını durdurma emri verilmiş olmasıydı. Müşterilerimiz için likidite sorunları konusunda endişeliydik.” dedi.

Coinbase, Binance USD’yi 13 Mart’ta Delist Edecek

Coinbase’in yakın zamanda 1 dolara olan sabitliğini kaybeden ve ABD’li düzenleyiciler ile karşı karşıya gelen BUSD için 27 Şubat tarihinde bir açıklamaya göre Binance USD (BUSD) alım satım işlemlerinin 13 Mart tarihinde askıya alınması bekleniyor.

Karara ilişkin Coinbase sözcüsü, “BUSD alım satımını askıya alma kararlılığımız, kendi dahili izleme ve inceleme süreçlerimize dayanmaktadır. BUSD’yi incelerken artık listeleme standartlarımızı karşılamadığını ve askıya alınacağını tespit ettik.” demişti.

BUSD alım satım işlemlerinin durdurulması sonrasında müşterilerin yine de fonlarına erişebileceği ve bu fonları çekebileceği ifade edildi. Ancak Coinbase.com (Basit ve Gelişmiş Ticaret), Coinbase Pro, Coinbase Exchange ve Coinbase Prime olmak üzere tüm katmanlarda alım satım işlemlerinin durdurulacağı duyuruldu.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.