İş insanı Hugh Hefner’in sahibi olduğu ünlü yetişkin dergisi Playboy’un ana şirketi PLBY Group (PLBY), kripto kışının neden olduğu yaygın fiyat düşüşü nedeniyle geçen yıl elinde tuttuğu Ethereum’da 4,9 milyon dolarlık bir değer düşüklüğü zararı açıkladı.

ABD merkezli yaşam tarzı ve medya firması en son yıllık raporunda, 2021 yılında piyasaya sürülen ve artık bilançosunda varlık olarak kaydedilen “Rabbitars” değiştirilemez tokenlerinin (NFT’ler) satın alımları için Ethereum’u kabul ettiğini söyledi. Dosyalamada, geçtiğimiz yıl dijital varlıkların 327 bin dolar değerinde olduğunu iddia ediliyor.

Önceki bir dosyaya göre, kuruluşun dijital varlıklarının değeri bir önceki yılın 30 Eylül’ü itibarıyla yaklaşık 1,75 milyon dolardı.

Şirket Değer Düşüklüğü Sebebiyle Oluşan Zararı Telafi Edemiyor

Aralık ayında sona eren mali yıl için SEC’ye yapılan dosyalamada, “Dijital varlıkları elimizde tutmamız ve bunların değerlerinin satın alma fiyatlarımıza göre düşmesi halinde mali durumumuz olumsuz etkilenebilir.” ifadeleri yer aldı.

Şirket dijital varlıklarını “belirsiz ömürlü maddi olmayan duran varlıklar” olarak muhasebeleştirdiğini, bu varlıkların gerçeğe uygun değerinin herhangi bir anda defter değerinin altına düşmesi durumunda değer düşüklüğü zararlarına maruz kalabileceğini söyledi. Değer düşüklüğü zararları kaydedildikten sonra firmanın dijital varlıklarının değeri sonradan artsa bile, şirket bu varlıkların değer düşüklüğü nedeniyle uğradığı zararları telafi edemiyor.

Dosyalamada, “Ana piyasamızdaki bir Ethereum’un piyasa fiyatı 31 Aralık 2022’de sona eren yıl boyunca 964 ila 3 bin 813 dolar arasında değişti. Ancak raporlama döneminin sonunda elimizde tuttuğumuz her bir Ethereum’un defter değeri, alınmasından bu yana herhangi bir zamanda aktif borsada kote edilen bir Ethereum’un en düşük fiyatını yansıtıyor.” dendi.

Dosyalamaya göre, bu nedenle, Ethereum’un piyasa fiyatındaki olumsuz dalgalanmalar şirketin kazançları ve defter değeri üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Fiyatlardaki bir artış ise yalnızca bilançoda tutulan Ethereum’un bir kazançla satılması durumunda kazançları olumlu yönde etkileyecek.

Rabbitar NFT’si Piyasaya Çıktığından Bu yana Ethereum Yüzde 60 Düştü

Şirket, “Rabbitar” NFT projesini Ekim 2021’de, kripto piyasasının zirve yaptığı dönemde piyasaya sürmüştü. TradingView verilerine göre, Ethereum’un native tokeni olan Ether, 2021 yılının Ekim ayından bu yana yaklaşık yüzde 60 değer kaybetti.

Playboy 2021’in başlarında, sanatçı Slimesunday ile iş birliği içinde oluşturulan dijital sanat eserlerinden oluşan bir koleksiyon olan “Liquid Summer” adlı NFT drop’u ile NFT ve blok zinciri teknolojisi endüstrisine adımını attı. Mayıs 2021’de basılan koleksiyonda, “İnternetin First Lady’si” olarak anılan Playboy modeli Lenna Sjöblom’un arşiv fotoğrafları yer alıyor.

Öte yandan bu NFT drop’ları şirketin dijital varlıklar dünyasına ilk girişi değildi. Playboy TV 2018 yılında Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlamıştı. Bitcoin ödemeleri haziran ayında Playboy.com’a genişletilmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler