Kripto para borsası Coinbase Global Inc’in, ödeme ağ sağlayıcısı olarak çalıştığı Signature Bank’ın dijital ödeme platformu Signet’e olan desteğinin durdurulacağı bildirildi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in, ABD düzenleyicilerinin bankanın kontrolünü devralmasının ardından Signature Bank’ın Signet’ine desteğini durduracağı aktarıldı.

Coinbase’in yeni bir teknoloji sağlayıcısı aradığı veya gerçek zamanlı olarak kripto-fiat para birimi işlemlerine izin veren Signet’in durumu ile ilgili sonucu beklediği belirtildi.

Haberde borsanın kullanıcılarının, bir sonraki duyuruya kadar Signet’in geleneksel bankacılık saatleri dışında işlem yapmak için kullanılamayacağı belirtildi.

Coinbase’in bu kararı, kripto dostu olarak bilinen Signature Bank’ın kapatılmasından bir hafta sonra gelmesi dikkat çekti.

Coinbase’in konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadığı kaydedildi.

Signature Bank Mevduatları Flagstar’a Satılıyor

New York merkezli Signature Bank, bu ayın başlarında iflas eden iki büyük ABD bankasından biri olmuş ve 15 yıl önceki küresel bankacılık krizine benzer ölçekte bir piyasaya kargaşasını tetiklemişti.

Kapatılmasından yalnızca bir hafta sonra ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Signature Bank’ın tüm mevduatları ve önemli büyüklükteki kredi portföyünü, New York Community Bancorp’un yan kuruluşu olan Flagstar Bank’in satın alacağını duyurdu.

FDIC tarafından yapılan açıklamada anlaşmanın, 38,4 milyar dolar değerinde kripto para birimi olmayan mevduatı kapsadığı ve bu miktar içerisinde 12,9 milyar dolar değerinde kredi olduğu belirtildi.

20 Mart itibarıyla Signature Bank’ın 40 şubesinin Flagstar Bank olarak faaliyet göstermeye başlayacağı belirtilirken şubelerin normal iş saatleri içinde açık olacağı aktarıldı.

Signature Bank’taki Dijital Varlıklara Ne Olacak?

FDIC’in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada Flagstar Bank’ın devralma anlaşmasının kripto dostu Signature Bank’ın dijital varlıklar operasyonu tarafından tutulan yaklaşık 4 milyar dolarlık mevduatı kapsamadığı görüldü.

FDIC, bu mevduatları doğrudan dijital bankacılık hesabı açan müşterilere aktaracağını belirtti. Açıklamada bu konuyla ilgili soruların yöneltilebileceği bir telefon numarasının paylaşılmış olması dikkat çekti.

4 milyar dolar değerindeki dijital varlığın, Signature Bank’in 31 Aralık itibarıyla sahip olduğu toplam 88,6 milyar dolarlık mevduatın yüzde 4,5’ine tekabül ettiği aktarıldı.

Community Bancorp’un hisselerinin 20 Mart’ta erken işlemlerde yüzde 39 artış göstererek 8,91 dolara yükseldiği kaydedildi.

İlgili Haberler ve İçerikler