Tayvan’ın Mali Denetim Komisyonu (FSC) ülkedeki kripto düzenlemesinin ana denetçisi olacağını duyurdu. Kurum, uygun mevzuatın uygulanmasından ve piyasaların adil olmasını sağlamaktan sorumlu olacak.

Kripto para birimi düzenlemesi konusu son zamanlarda gündemde ve dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlar kendilerini sektörde lider olarak konumlandırmak için yarışıyor.

Tayvanlı Yetkililer Görüşmeler Yapıyor

Tayvan’ın Mali Denetim Komisyonu Başkanı Huang Tien-Mu’ya göre, komisyon görev alanını kademeli olarak genişletmeye başlamadan önce, başlangıçtaki temel öncelik kripto paraların ödeme ve dağıtımını düzenlemek olacak. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kişiler, Tayvan kabinesi ve FSC’nin diğer devlet daireleriyle birlikte çalıştığını ve somut bir plan oluşturmak için sektör temsilcileriyle görüştüğünü söyledi.

Onaylanması halinde bu hamle, Tayvan’ın kripto para birimlerini düzenlemeye yönelik önceki uygulamalarından bir sapma ve çalkantılı bir yılın ortasında daha fazla düzenlemeye yönelik bir adımı olacak. Hong Kong, şehri bir kripto merkezine dönüştürmek için daha endüstri dostu düzenlemelerle ilerlerken, Singapur bireysel kripto işlemleri üzerinde daha sıkı kontroller önerdi.

Düzenleme Önlemleri İçin Sektör Katılımcılarıyla Çalışılacak

FSC Başkanı Huang Tien-mu pazartesi günü yasama meclisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumun herhangi bir duyurunun zamanlaması da dahil olmak üzere sonraki adımlar konusunda kabinenin talimatlarını takip edeceğini söyledi. Huang, ana kripto düzenleyicisi ve düzenlemeler için genel yönergeler açıklandıktan sonra, FSC’nin muhtemelen “öz düzenleme önlemleri” konusunda sektör katılımcılarıyla birlikte çalışacağını da sözlerine ekledi.

Konuya aşina olan kişiler, FSC’nin kripto borsası operatörleriyle görüşmeler yaptığını söyledi. Sanal sanal varlık alım satım hizmetleri sunan borsaların, sektörde FSC altında düzenlenecek ilk borsalar olacağı da bildirildi.

Tayvan’ın Avantajı, Çip Üretiminde Dünyada Lider Konumunda Olması

FSC temmuz ayında, bankacılık sektörü tarafından kripto firmalarına “trader statüsü” verilmesini istemedikleri için kredi kartlarıyla kolaylaştırılan tüm kripto para birimi işlemlerini yasaklamaya karar verdi. Bu nedenle Tayvan’daki çoğu yatırımcı kripto para birimlerini para göndermek yerine spekülasyon yapmak için kullanıyor.

Çin anakarasında kripto büyük ölçüde yasaklanmış olsa da Tayvan’ın çok daha düşünceli bir yaklaşım benimsediği, yatırım ve yeniliği teşvik etmek için tasarlandığı görülüyor.

Tayvan’ın cep telefonlarından uygulamaya özel entegre devrelere kadar her şeyde kullanılan yarı iletken çiplerin dünyadaki lider üreticisi olması, ülkenin bu adımı atması için önemli bir teşvik sağlıyor.

FSC, NFT Düzenlemelerinden Sorumlu Olmayacak

ABD’de, bir emtia ile bir menkul kıymeti neyin tanımladığı konusundaki tartışma düzenleyici mücadelenin merkezinde yer alırken, Tayvan’da, değiştirilebilir ve değiştirilemez tokenler arasındaki ayrım, tartışmanın odak noktası haline geldi.

Kripto sektörünün çeşitli alanları arasındaki farklılıkların bu şekilde anlaşılması sonucunda ülke artık NFT’lerin kullanımını desteklemek için çok daha fazla hareket alanına sahip.

İlgili Haberler ve İçerikler