Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016 yılında yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels’a sus payı ödemesiyle bağlantılı olarak New York’ta olası cezai suçlamalarla karşı karşıya… Bu sebepten dolayı Donald Trump’ın NFT’lerinin fiyatları son birkaç gündür yükseliyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisinin de yer aldığı “Donald Trump Digital Trading Cards” adlı her biri 99 dolar değerinde 45 bin parçalık NFT koleksiyonu büyük bir ilgiyle karşılaşmış koleksiyonun tamamı 12 saat içinde satılmıştı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels’e ödemeyle ilgili soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınabileceğini iddia ediyor.

NFT pazaryeri OpenSea’nin verilerine göre, haberler sonrasında Trump’ın söz konusu NFT’leri de yükselmeye başladı. Trump’ın kovboy, basketbolcu ve süpermen gibi farklı kostümler giydiği NFT koleksiyonu, taban fiyatını son yedi günde yüzde 22 artışla yaklaşık 0,55 ETH (983 dolar) olarak gördü.

OpenSea’den alınan verilere göre toplam satış hacmi yaklaşık 12 bin 959 ETH yani 23 milyon doların üzerinde.

Trump NFT’lerini Piyasalar Düşüşteyken Tanıtmıştı

NFT koleksiyonu aralık ayında piyasaya sürülmüştü. Trump, kripto fiyatları sert bir darbe aldığı süreçte sosyal medya platformu Truth Social’da bunu tanıtmıştı.

Ödüller arasında eski ABD başkanıyla yapılacak bire bir Zoom görüşmesi için biletler de yer alıyordu. Ocak ayında Trump Digital Trading Card NFT’lerinin orijinal setini satan aynı OpenSea hesabı “Trump Ödülleri Kazan” adlı çekiliş ödüllerini de başlatmıştı.

NFT’lerde Trump’ın çeşitli avatarlarda karikatürize edilmiş görüntüleri yer alıyor. Bunlar arasında Trump’ın astronot, Nascar sürücüsü, şerif ve hatta Rushmore Dağı’ndaki yüzü bile var.

Trump’tan Destekçilerine Tutuklamaya Karşı Çağrı

Hafta sonu Trump, New York büyük jürisinin Daniels’a yapılan sus payı ödemelerini soruşturması nedeniyle tutuklanmasının yakın olabileceğini ileri sürdü. Trump ayrıca destekçilerini olası bir tutuklamayı protesto etmeye çağırdı.

Savcılar, 2016 yılında Trump’ın başkanlık kampanyası sırasında avukatı Michael Cohen’in, gerçek adı Stephanie Clifford olan yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’a, Trump ile yaşadığı iddia edilen cinsel ilişki hakkında sessiz kalması için paravan bir şirket aracılığıyla 130 bin dolar ödediğini söyledi.

Cohen’e geri ödeme Trump tarafından yapıldı ve Trump Organization bu ödemeyi yasal gider olarak kaydetti.

Cohen daha sonra 2018 yılında vergi kaçakçılığı ve iki kampanya finansmanı ihlali de dahil olmak üzere federal suçlamaları kabul ettikten sonra hapis yattı. Trump, evlilik dışı ilişki de dahil olmak üzere tüm suçlamaları reddetti.

NFT’lerden Elde Edilen Gelirle Ne Yapılacak?

NFT’lerin satıldığı internet sitesi collecttrumpcards.com’a göre, Trump’ın NFT satışlarından elde edilen gelir Trump’ın 2024 seçim kampanyasını desteklemek için kullanılmayacak.

Eğer suçlu bulunursa Trump’ın avukatları eski başkanın gözaltına alınmasında standart prosedürlerin izleneceğini belirtti.

İlgili Haberler ve İçerikler