Son zamanlarda pek çok sayıda kripto para ve tokeni liste dışı bırakan Binance 6 işlem çifti ve 2 kripto parayı daha delist etme kararı aldı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 24 Mart günü Türkiye saati ile 09.00’da 6 spot işlem çiftinin liste dışı bırakılacağını duyurdu. Binance, “ATM/BTC, AVAX/GBP, KNC/ETH, PLA/BNB, WING/ETH, XNO/ETH” işlem çiftlerinin bu tarih itibarıyla platformda listelenmeyeceğini belirtti.

Binance açıklamasında kullanıcıların bu kripto paraların diğer işlem çiftleri ile alım satımının devam edeceğini söyledi. Yatırımcılara, herhangi bir potansiyel kaybı önlemek amacıyla liste dışı bırakma kararının devreye alınması öncesinde stratejilerini güncellemeleri veya iptal etmeleri konusunda tavsiye verildi.

Binance 17 Mart’ta yayımladığı bir önceki duyuruda HNT/BUSD ve WABI/BTC işlem çiftlerinin de 24 Mart itibarıyla delist edeceğini söylemişti. Binance bu işlem çiftlerinin liste dışı bırakılması kararına gerekçe olarak beklenen yüksek standardın karşılanamamasını göstermişti.

Binance Arbitrum’u Listeleyeceğini Duyurdu

Delist haberleri ile sık sık gündeme gelse de Binance, bu kez geçtiğimiz hafta uzun süredir beklenen airdrop haberini açıklayan Ethereum Katman-2 protokolü Arbitrum’un tokeni ARB için listeleme haberini duyurdu.

Binance’ten yapılan açıklamada, Arbitrum alım satımının 23 Mart tarihinde TSİ 20.00 itibarıyla ARB/BTC ve ARB/USDT spot alım çiftleri için işlemlere açıldığı belirtildi.

Arbitrum çekim işlemlerinin ise 24 Mart’ta TSİ 20.00’de açılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Ek olarak Binance, 23/03/2023 20.00’den (TSİ) sonraki 48 saat içerisinde ARB’yi İzole Marjin’deki şu yeni marjin işlem çifti ARB/USDT için yeni bir borç alınabilir varlık olarak ekleyecektir.” denildi.

Binance Launchpad Projesi Space ID’ye İlgi Büyük Oldu

Binance borsası 22 Mart’ta yaptığı bir açıklamada son Launchpad projesi Space ID’ye katılımın tamamlandığını ve token dağıtım sonuçlarının Space ID Launchpad sayfasında görüntülenebileceğini duyurdu.

Borsanın verdiği bilgilere göre katılım dönemi boyunca 103 bin 598 katılımcının Space ID ön satışından token alabilmek için yaklaşık 3 milyar dolar değerinde 8 milyon 677 bin 923 BNB kilitlediği belirtildi.

Açıklamada Binance’in Space ID’yi (ID) inovasyon kategorisinde listeleyeceği ve 22 Mart TSİ 15.00 itibarıyla ID/BTC, ID/USDT ve ID/BNB işlem çiftlerinde alım satımın başlayacağı duyurulmuştu.

Binance Launcpad’in 30. projedi olan Space ID, Web3 alanındaki en büyük alan adı sağlayıcılarından biri olarak kabul ediliyor. 2022’nin eylül ayında piyasaya sürülen Space ID, .bnb ve .arb gibi alan adları sunuyor. Launchpad projelerinin, zirve seviyelere göre şimdiye kadar ortalama 195 kat ve mevcut fiyatlara göre 25 kat getiri sağladığı biliniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler