Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance zor günler yaşıyor. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından açılan regülasyon ihlali davası sonrası borsadan büyük miktarda para çıkışı gerçekleştiği bildirildi.

27 Mart tarihinde Binance aleyhine açılan ve borsa ile yöneticilerini yasadışı işlemler yapmakla suçlayan dava sonrası tüm gözler borsanın müşterilerinin kripto paralarını tutan halka açık cüzdanlar listesine çevrildi.

The Block Research tarafından elde edilen verilere göre CFTC’nin açıklamasından bu yana borsadan 2,2 milyar dolarlık kripto para çıkışı gerçekleştiği görüldü.

45 saat içerisinde bu kadar büyük miktarlarda para çekme işleminin yapılmasının yanı sıra aynı zaman dilimi içerisinde borsaya yatırılan paranın da 1,3 milyar dolar olduğu kaydedildi. Bu bilgiler ışığında regülasyon ihlali haberleri sonrasında borsadan çekilen para miktarının net 900 milyon dolar olduğu aktarıldı.

CFTC Binance’e dava açarak hem şirketin hem de yöneticilerinin ABD’deki müşteri tabanını düzgün bir şekilde kayıt olmadan büyütmeye çalışırken aktif olarak “federal yasaları hiçe saydığını” söylemiş ve bu açıklama panik havasına yol açmıştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao tüm iddiaları reddetmişti.

Binance Sözcüsü: Para Çekme İşlemlerinin Oranı Düşük

Binance kripto para borsasından para çıkışı gerçekleştiğine dair haberler sonrasında Binance sözcüsünün konuya ilişkin değerlendirmede bulunduğu aktarıldı.

Sözcü, “Son birkaç gün içinde gördüğümüz para çekme işlemleri, diğer olumsuz haber dönemlerine göre önemli ölçüde daha düşüktü.” dedi.

Açıklamada ayrıca Binance’in bu tür para çekme işlem taleplerini her daim karşılayabileceği çünkü çok basit bir iş modeli yürüttüğünün vurgulandığı belirtildi.

Binance Borsası Banka Kaçışı Mı Yaşıyor?

Nansen Veri Muhabiri Martin Lee’nin Binance’ten banka kaçışı mı yaşanıyor sorularına, “Henüz biz banka kaçışına dair gerçek bir işaret yok. Bununla ilgili korkular, geçen yılın sonundaki tüm ödeme gücü korkularından çok daha düşük gibi görünüyor.” şeklinde yanıt verdiği aktarıldı.

Binance’in son birkaç hafta içerisinde Ethereum tabanlı tokenler açısından günlük ortalama 385 milyon dolarlık para çekme ile normalden daha yüksek para çekme işlemleri gördüğünü belirten Lee, CFTC haberlerinin yayınlandığı gün 1,3 milyar dolarlık para çekme işleminin gerçekleştiğini ancak bunun 13 Aralık 2022’de borsadan ayrılan 3 milyar doların çok altında olduğunu sözlerine ekledi.

Dunleavy Investment Research’ün kurucusu araştırma analisti Tom Dunleavy ise konuya ilişkin olarak Binance’in zincir üstü varlıklarda 64 milyar dolar tuttuğunu, bir banka kaçışına dair hiçbir işaret olmadığını ve bu rakamlarla bunun son derece düşük bir ihtimal olacağını” belirtti.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Binance, USDC stablecoin çekme işlemlerini durdurduğunu ve bir token takas programının devreye alındığını açıkladıktan sonra 24 saat içerisinde 3 milyar dolarlık para çıkışı yaşamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler