Kendini “Kripto Kralı” ilan eden Kanadalı 23 yaşındaki Aiden Pleterski’nin üç gün boyunca kaçırıldığı ve işkence gördüğü iddia edildi.

Kanada’da kripto para üzerinden zengin olan Aiden Pleterski, yatırımcılarına yüzde 7 gibi ‘sağlıklı’ bir getiri vadetmiş ama sonunda iflas başvurusunda bulunmuştu. Yatırımcılarını yaklaşık 30 milyon dolar milyon dolar dolandırdığı iddia edilen Pleterski’nin kaçırıldığı ve günlerce işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

İddia, “Kripto Kralı”nın babası Dragan Pleterski’ye ve sözde ev sahibi emlak girişimcisi Sandeep Gupta’ya söylediklerine dayanıyor. Yetkili kişilere ne söyledikleri birkaç gün öncesine kadar kamuoyu tarafından bilinmiyordu.

Kurbanlardan Aldığı Paralarla Lüks İçinde Yaşadı

700’den fazla sayfalık mahkeme belgelerinden çıkan şoke edici detaylardan bazılarına basın tarafından ulaşıldı. Örneğin, Pleterski’yi kaçıranların ona işkence ettikleri ve hiç para almadan gitmesine izin vermeden önce 3 milyon dolar talep ettikleri bildirildi. Ayrıca Pleterski’nin 15,9 milyon dolar ya da topladığı paranın yaklaşık yüzde 40’ını özel jet seyahatlerine, lüks tatillere ve bir Lamborghini de dahil olmak üzere bir dizi egzotik arabaya harcayarak lüks yaşam tarzı için ödeme yaptığı söylendi. Belgelerde ayrıca, yatırımcılardan aldığı sermayenin yüzde 2’sinden daha azını yatırıma dönüştürdüğü belirtiliyor.

Ancak aylar süren incelemeler ve mahkeme süreçlerini kapsayan belgelere daha yakından bakıldığında, kaçırılma iddiaları, Gupta ile ilişkisinin ilginç doğası ve ailesinin iddia edilen operasyonda oynadığı rolle ilgili bazı soruları gündeme getiren ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Şu ana kadar Pleterski’nin aralık ayı başında kaçırıldığı iddiasını doğrulayan tek kanıt polise anlattıkları ve Gupta ile yaptığı telefon görüşmeleri gibi görünüyor. Yerel haberlere göre, Pleterski bir zamanlar Gupta’dan aylık 45 bin dolar karşılığında milyonlarca dolarlık bir malikane de dahil olmak üzere mülk kiralamış.

“Kaçırıldım, Paraya İhtiyacım Var” Dedi

Gupta, Pleterski’den kaçırıldığını ve paraya ihtiyacı olduğunu iddia ettiği telefonlar aldıktan sonra Toronto polisiyle temasa geçtiğini belirtti. Gupta, iflas müfettişine, kaçırıldığı iddia edilen Pleterski ile birçok kez konuştuğunu, ancak yalnızca bir kez arka planda başka bir ses duyduğunu hatırladığını söyledi. Gupta, Pleterski’nin aradığı diğer zamanlarda yalnız olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Gupta ifadesinde ayrıca, Pleterski’nin eylemlerinin kendisini ve ailesini tehlikeye attığını ve başarısız girişimcinin kiraladığı mülkü rastgele insanların da ziyaret ettiğini söyledi.

Polis işlendiği iddia edilen suçla ilgili olarak ağzını sıkı tutuyor.

Pleterski’nin kurbanları için mümkün olduğunca fazla paranın geri alınması için çalışmalar devam ediyor. Mağdur tarafın avukatı ise 30 milyon doların, buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler