Tesla CEO’su Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya devi Twitter’da dün büyük bir değişiklik yaşandı. Twitter’ın kendisiyle özdeşleşen mavi kuşlu logosu popüler meme token Dogecoin’in simgesi olan köpekle değiştirilmesinin ardından DOGE yükselişe geçti. Peki Twitter logosu neden değişti?

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ın ana sayfasının tepesindeki mavi kuş, Dogecoin’in ünlü Shiba Inu köpek logosuyla değiştirildi. Bu değişimin ardından DOGE yüzde 35’ten fazla artış gösterdi.

Kendini çoğu kez “Dogecoin’in Babası” olarak adlandıran Musk’ın Twitter’ında meşhur kuş logosu yerine kripto para biriminin ikonik köpeğini görenler oldukça şaşırdı.

DOGE, logo değişikliğinden hemen önce 0,077 dolar civarındayken 0,1046 dolara kadar yükseldi. Fiyatı en son aralık ayında 10 senti aşmıştı.

Musk da tipik bir şekilde, bu değişikliğe dikkat çeken bir tweet attı.

Twitter Logosu Neden Değişti?

Musk değişikliğin nedenini açıklamadı, ancak bazı kullanıcılar bunun şirketin 1 Nisan’da zamanında getiremediği 1 Nisan şakası olduğunu tahmin etti. Bazıları ise Twitter yazılımcılarının deneme yaptığını düşündü.

Bir yandan da şu anda Twitter’da neler olup bittiğini anlamaya çalışmak çok zor. Normal Twitter logosunun yerine Dogecoin köpeğinin eklenmesinin en olası yanıtının, çocuksu mizah anlayışıyla da tanınan Elon Musk’ın yaptığı komik bir şaka olduğu düşünülüyor.

Bir başka seçenek ise Twitter’ın hack’lenmiş olması ki son aylarda şirketten ayrılan personel sayısı ve bunun Twitter’ın mimarisi üzerinde yarattığı gerginlik göz önüne alındığında bu ihtimal hiç de uzak değil.

Elon Musk’a 258 Milyar Dolarlık Dogecoin Davası

Bu hamle, Musk’ın ABD’de bir mahkemeye Dogecoin yatırımcıları tarafından bir saadet zinciri iddiasıyla kendisine karşı açılan 258 milyar dolarlık davayı reddetmesi için dilekçe vermesinden sadece günler sonra geldi.

Geçen yıl haziran ayında bildirilene göre, davacılar Musk’ın 2019’dan beri kripto para biriminin hiçbir değeri olmadığını bildiğini, ancak alım satımından kâr elde etmek için Dogecoin’i teşvik ettiğini iddia ediyor.

Şikâyette, “Musk, dünyanın en zengin adamı olarak sahip olduğu kaideyi, Dogecoin saadet zincirini kâr, teşhir, eğlence amacıyla işletmek ve manipüle etmek için kullandı” ifadeleri yer alıyor.

Davacılar, Dogecoin’in satışının Musk’ın Saturday Night Live’da görünmesi ve bir bölümde Dogecoin’den bir “dolandırıcılık” olarak bahsetmesiyle başladığından şikayetçi oldular.

Musk ve Tesla’nın avukatları, Musk’ın Dogecoin hakkındaki “zararsız ve çoğu zaman aptalca tweetleri” üzerine davanın iddialarını “hayali bir kurgu çalışması” olarak nitelendirdi.

Musk’ın Twitter İçin Paraya İhtiyacı Var

Sızdırılan bir şirket içi nota göre, Twitter’ın değeri şu anda 20 milyar doların altında… Yani Musk’ın altı ay önce ödediğinin yarısının altında. Doğrulanmış kullanıcılar için eski mavi tikleri 1 Nisan’dan itibaren kaldırma sözü vermesine rağmen, site şimdiye kadar yalnızca New York Times’ın ana Twitter hesabının tikini kaldırdı.

İlgili Haberler ve İçerikler