Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) hakkında çıkan kırmızı bültenle arandığına ilişkin iddialar piyasalarda kargaşaya yol açtı. Binance ‘in BNB tokeni ve Bitcoin’de düşüş yaşanırken ünlü CEO’dan iddialara yanıt geldi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance’in CEO’su CZ hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldığına dair iddialar gündemde kendine yer bulurken panik satışlarının yaşandığı kaydedildi.

Twitter’da dolaşıma sokulan ve kendisinin İnterpol’ün kırmızı bültenle arananlar listesinde olduğunu gösteren fotoğrafa yanıt veren CZ, söz konusu fotoğrafın sahte olduğunu söyledi.

Yanıtın sonuna “4” rakamını eklediği görülen CZ’nin daha önceki açıklamalarına göre bu sayısının “FUD’u (korku, belirsizlik, şüphe) görmezden gelmek” anlamına geldiği aktarıldı.

Interpol’ün internet sitesine göre Interpol Kırmızı Bülteni, iade, teslim veya benzeri bir yasal işlem bekleyen kişinin yerini tespit etmek ve geçici olarak tutuklamak için dünya çapında emniyet güçlerine yapılan bir talep olarak tanımlanıyor.

CZ: Kırmızı Bülten İddiası Başka Bir Borsa Tarafından Sponsorlandı

CZ daha sonra kendi hesabında paylaştığı bir başka gönderide, “FUD veya photoshoplu görüntülerde panik satışı yaparsanız, muhtemelen zengin olmayacaksınız. FUD kaynaklarını engelleyin.” ifadelerini kullandığı görüldü.

Konuya ilişkin bir açıklama daha yapan CZ, bu olayın arkasında muhtemelen başka bir borsanın olduğunu iddia ederek sektöre zarar verenin aslında kendisine zarar verdiğini söyledi.

Paylaşımında “Bize saldıran yeterince dış güç var.” ifadelerine yer veren CZ, kripto topluluğunun birleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

CZ’nin bu açıklaması, Binance ve Zhao’nun ABD yasalarınını ihlal ettiği iddiasıyla ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından dava edilmesini akıllara getirdi.

İlk sahte görsel paylaşımı yapan hesabın Tweet’inin ise kaldırıldığı gözlemlendi.

İnterpol’ün konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı kaydedildi.

Kırmızı Bülten İddiası Sonrası BNB ve Bitcoin Düştü

CZ’nin kırmızı bültenle arandığı söylentisinin, Twitter’da 759 bin takipçisi bulunan mavi tikli ve @cobie kullanıcı adlı bir kişinin SHA-256 hash işlevi kullanarak şifreli bir mesaj iletmesiyle başladığı aktarıldı.

Bu kodun kısa sürede “Binance CEO’su için kırmızı bülten çıkarıldı” şeklinde bir mesaj içerdiğinin anlaşılması üzerine kripto topluluğu arasında panik satışlarının yaşandığı ve piyasalarda kısa süreli sert hareketlenmeler kaydedildiği görüldü.

En çok etkilenen varlıklardan biri olan Binance’in BNB coininin dakikalar içerisinde 300 dolar altını test ettiği ve Bitcoin’in ise yüzde 3 düşüş ile 27 bin 200 dolara gerilediği kaydedildi.

CZ’nin Twitter’dan açıklama yapmasının ardından BNB ve Bitcoin’de toparlanma yaşandı. CoinGecko verilerine göre an itibarıyla BNB 310 dolar ve Bitcoin 28 bin 67 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler