Bitcoin alım satımı için eşler arası (P2P) kripto pazar yeri hizmeti veren Paxful, operasyonlarını askıya aldığını açıkladı. Paxful’un faaliyetlerine devam edip etmeyeceğinin henüz belli olmadığı aktarıldı.

Paxful resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şirketin CEO’su Ray Youssef’in açıklamalarına yer verildi.

Açıklamada, operasyonların askıya alınmasına ilişkin bazı personelin işten ayrılması ve regülasyon problemlerinin neden olarak belirtildiği gözlemlendi.

Paxful’un operasyonlarının devam edip etmeyeceğine dair de kesin bir karar olmadığı aktarıldı.

Geçtiğimiz aralık ayında Paxful, ağın İş İspatı’ndan Hisse İspatı’na geçişini öne sürerek Ethereum alım satımını askıya almıştı. O tarihten beri platform yalnızca Bitcoin işlemleri yapıyordu.

Paxful CEO’su ABD Düzenleyicilerine İşaret Etti

İnternet sitesinde yayımlanan operasyonların durdurulması kararına ilişkin açıklamada şirket CEO’su Youssef, “Bu haber muhtemelen pek çok kişi için şok olacak. Şu anda olayın tamamını paylaşamasam da aramızdan bazı önemli personelin ayrıldığını söyleyebilirim.” dedi.

ABD’li düzenleyicilere karşı duyduğu hayal kırıklığını da dile getiren CEO’nun, “Bununla birlikte sektör yönelik düzenleyici zorlukları, özellikle eşler arası pazarda ve en yoğun şekilde ABD’de yükselmeye devam ediyor.” dediği görüldü.

Paxful Müşterilerinin Fonlarına Ne Olacak?

Müşterilerin fonlarını geri alabilmeleri için Paxful Wallet’ın çalışmaya devam edeceği bilgisine de yer verildi.

Açıklamada Youssef, “Paxful Wallet, müşterilerin paralarını geri almaları için hazır olacaktır. Şu anda birinci önceliğim müşteri fonlarını korumak. Tüm müşterilerimiz lütfen paralarını geri çeksin. Mümkünse self-custody cüzdanları kullanın. Exodus Wallet ve Muun Wallet gibi seçenekleri öneriyoruz.” diyerek kullanıcıları farklı cüzdanlara yönlendirdi.

Youssef ayrıca ABD dışındaki kullanıcılar için yeni bir P2P şirket olan Noones’e kolay geçiş imkanı sunacaklarını belirtti. Kullanıcıların Paxful’da yaptığı her işlemi Noones’te yapabileceği vurgulanırken Bitcoin ödeme şirketi Bitnob’a da işaret edildiği görüldü.

Youssef’un kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide ise “Herkes parasını geri alana kadar Paxful’daki Bitcoin’lerimi çekmiyorum.” dediği ve Youssef’in bakiyesinde 2,31286439 BTC olduğu görüldü.

CEO Youssef: “Platformun Güvenliğini Garanti Edemedim”

Ray Youssef’in resmi açıklamasının ardından Twitter Spaces’ta konuştuğu ve müşteri fonlarına dair çekincelerini dile getirdiği de aktarıldı.

Paxful’un kurucu ortağı Artur Schaback’in açtığı dava nedeniyle müşteri fonlarının güvenliği ile ilgili endişelerin söz konusu olduğunu belirten CEO’nun, “Platformun güvenliğini garanti edemedim, bu nedenle işin sonlanması gerekiyordu.” dediği kaydedildi.

Youssef’in regülatörler hakkında ise “Son beş yıldır en yüksek standartlara uymaya çalışmak için elimizden geleni yapıyoruz. Düzenleyiciler hâlâ bunu anlamıyor ve bunu görmek acı verici.” yorumunda bulunduğu aktarıldı.

Eşler arası pazar yerleri, kullanıcıların diğer kullanıcılar ile doğrudan Bitcoin alışverişi yapmasına olanak sağlayan platformlar olarak konumlanıyor. Kripto para transferlerinin ve alım satım işlemlerinin daha kolay bir biçimde yapılabildiği eşler arası pazar yerleri geleneksel kripto para borsaları ile neredeyse tam ters çekilde çalışıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler