Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Manhattan’da gözaltına alınması heyecan yarattı. Salı günü öğleden sonra 45. başkanın mahkemeye çıkışını takip eden bir saat içinde Trump NFT koleksiyonu 30 satış görerek, uzun bir döneminin ardından yüzde 462’lik bir artış gösterdi.

Donald Trump, New York’taki bir suç iddianamesinin ardından cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan eski veya görevdeki ilk başkan oldu. İşin tuhafı, Trump’ın mahkemeye çıkışı Trump NFT’lerinin fiyat tabanında bir yükselişi tetikledi.

Trump NFT Satışları Artıyor

Trump NFT’ler, son 24 saat içinde işlem hacminde yüzde 220’lik bir artışa tanık oldu. CryptoSlam verilerine göre, bir gün içinde yaklaşık 75 bin dolar değerinde Trump NFT satışı yapıldı.

Satış hacmindeki artışın bir sonucu olarak, koleksiyonun taban fiyatı da benzer bir eğilim sergiledi. Grupta listelenen en ucuz NFT’nin fiyatı yüzde 4,3’lük bir artışın ardından 0,47 ETH oldu. Bu da mevcut fiyatlarla 908 dolara denk geliyor. Bu arada, NFT’lerin piyasa değeri de yüzde 7 artışla 21.150 ETH’ye yükseldi.

Polygon ile Ethereum’da basılan ve geçen yıl aralık ayında her biri 99 dolardan piyasaya sürülen 45 bin kartlık koleksiyon hızla tükendi. İddiaya göre bu kartların satın alınması, alıcıyı eski başkanla kişisel bir toplantı, golf oynama ve Mar-a-Lago kulübünde bir kokteyl saati de dahil olmak üzere diğer ödülleri kazanmak için bir çekilişe de sokuyor.

Donald Trump Davasının Detayları

Eski ABD Başkanı, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels’a tek gecelik ilişkisini örtbas etmesi adına “sus payı” ödediği suçlamasıyla ifade vermeye geldiği davada gözaltına alındı. Eski başkan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçsuz olduğunu belirten Trump’a Daniels dışında 34 ayrı suç yöneltilirken toplam istenen en üst ceza ise 136 yıl.

2016 ABD başkanlık kampanyası sırasında Donald Trump’ın Stormy Daniels olarak da bilinen yetişkin film oyuncusu Stephanie Clifford ile evlilik dışı bir ilişki yaşadığı iddia edilmişti. Seçimler öncesinde Trump’ın avukatı Michael Cohen, Daniels’a ilişkiyi kamuoyuna açıklamasını engelleyecek bir gizlilik anlaşması (NDA) imzalaması karşılığında 130 bin dolar ödemeyi kabul etmişti.

Cohen 2018 yılında, Daniels’a yapılan sus payı ödemesiyle kampanyaya aşırı katkıda bulunmak da dahil olmak üzere çeşitli suçlamaları kabul etmişti. Cohen, ödemeyi o zamanki aday Trump’ın talimatı üzerine yaptığını, Trump’ın da bu miktardan haberdar olduğunu ve ödemeyi onayladığını iddia etmişti.

Trump, ‘Dolar Çöküyor’ Diye Seslendi

İfade verdikten sonra Mar-a-Lago’daki konutundan destekçilerine seslenen Trump, Biden yönetiminin ekonomi politikalarını da sert şekilde eleştirdi. Trump, “Paramız çöküyor ve yakında rezerv para statüsünü de kaybedecek. Bu bizim 200 yılda yaşadığımız en büyük yenilgi olacak. Hatta güçlü bir ülke konumunda bile olmayabiliriz.” dedi.

İlgili Haberler ve İçerikler