Mt. Gox alacaklılarının geri ödeme bilgilerini vermeleri için son tarih geçti ve geri ödemelerin yapılması için kayyumdan bir duyuru geldi.

Tokyo merkezli kripto para borsası Mt. Gox 2014 yılında 850 binden Bitcoin’in kayıplara karışmasının ardından iflas başvurusunda bulunmuştu. Kripto para piyasaları tarihinin en büyük hırsızlıklarından biri olan Mt. Gox olayından tam 9 yıl sonra, sürekli ertelenen çalınan Bitcoin’lerin geri ödemesi için en son 6 Nisan’a işaret edilmişti.

6 Nisan’a Kadar Süre Tanınmıştı

Borsanın alacaklılarına, ekim ayındaki ödemeleri seçmek ya da daha uzun bir süre bekleyerek daha yüksek bir pay almak konusunda karar vermeleri için 6 Nisan’a kadar süre tanınmıştı. Çok kez değişen son tarih bu kez ertelenmedi.

Dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık 10 bin kripto alacaklısı, son altı ay boyunca ödemelerinin kripto olarak mı yoksa itibari para olarak mı yapılacağını ve hangi kripto borsasına, adrese, banka hesabına ya da PayPal’a yapılacağını seçmek zorunda kaldı.

Genellikle kimlik belgelerinin yenilenmesini gerektiren yeni doğrulama sisteminin karmaşıklığı göz önüne alındığında, son tarih üç kez ertelendi.

Mt. Gox kayyumundan gelen 7 Nisan tarihli mektuba göre, temel, ara ve erken toplu geri ödemeler artık 31 Ekim son tarihine kadar ödenebilecek.

“Mt. Gox Geri Ödemeleri Uzayabilir”

Kayyum, ödemeleri alacak ve alacaklılara verecek olan kripto borsaları da dahil olmak üzere finansal kurumların listesi ile çalışarak ödemeleri yapmaya hazır olacağını söyledi. Mektupta “Bu nedenle, geri ödemenin başlamasının biraz zaman alması bekleniyor.” dedi.

Kayyum, geri ödemelerin yapılması için son tarihin Tokyo Bölge Mahkemesi’nin izniyle uzatılabileceğini kaydetti.

Mt. Gox, elinde bulundurduğu 142 bin BTC (yaklaşık 3,9 milyar dolar), 143 bin BCH (yaklaşık 17,9 milyon dolar) ve 69 milyar Japon yeninin (yaklaşık 523 milyon dolar) bilinmeyen bir kısmını dağıtmaya hazırlanıyor.

Mt. Gox Ödemeleri Üç Ayrı Varlıkla Yapılacak

Ödemeler Bitcoin, Bitcoin Cash ve itibari para biriminin bir karışımı ile yapılacak. Her alacaklı, taleplerinin ilk 200 bin yenlik kısmını yen cinsinden alacak. Alacakları bu miktardan fazlaysa ve hem kripto hem de nakit seçerlerse, ilk ödemeden sonra yaklaşık yüzde 71 kripto ve yüzde 29 nakit karışımı alacak.

Yatırımcılar Mt. Gox Haberleri Sebebiyle Endişeli

Bitcoin yatırımcıları, Mt. Gox alacaklılarının yıllar sonra Bitcoin’lerini geri almaları üzerine satış yapma ihtimalinden dolayı fazlasıyla endişeli. Mt. Gox geri ödemeleri yapılırsa artan arz nedeniyle kripto para biriminin fiyatının düşmesinin söz konusu olabileceği düşünülüyor.

Mt. Gox Olayı Nedir?

Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox, 2011-2013 arasında düzenlenen bir dizi hack saldırısında 850 binden fazla Bitcoin kaybetmişti. Bu Bitcoin’lerin bir kısmı sonradan bulunsa da borsa 2014’te iflas etmiş ve yatırımcılar cüzdanlarına erişememişti.

İlgili Haberler ve İçerikler