Microsoft’un müşterisi olan halkla ilişkiler (PR) ajansı BlueFocus, yapay zekâ (AI) teknolojisine önemli bir yatırım yaptı. Büyük Çinli pazarlama ajansı BlueFocus, üçüncü taraf metin yazarları ve tasarımcıların işe alımını “süresiz olarak” sona erdireceğini, bunun yerine ChatGPT benzeri yapay zeka (AI) araçlarını benimseyeceğini bildirdi.

Bu adım, yapay zekanın istihdam fırsatları üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişeleri artırdı.

PRovoke Media tarafından 2022 yılında küresel halkla ilişkiler ajansları arasında 11. sırada ve Çinli meslektaşları arasında birinci sırada yer alan şirket, bu yılın başlarında Microsoft’u müşteri olarak kazanmasından bu yana yapay zekâ teknolojisine önemli yatırımlar yapıyor. Bilindiği üzere Microsoft, ChatGPT geliştiricisi OpenAI’nin önemli yatırımcılarından biri.

Tamamen Yapay Zekâ İle Devam Edebilirler

Bir çalışan tarafından doğrulanan şirket içi bir e-postaya göre, merkezi Pekin’de bulunan şirket, yaratıcı tasarım, metin yazarlığı ve kısa vadeli sözleşmeliler gibi belirli dış kaynak kullanımı harcamalarını azaltma kararını açıkladı. Bu hamle, yapay zekayı tamamen kucaklamayı amaçlıyor.

Shenzhen Borsası’nın Soru-Cevap kanalında yatırımcılarla yapılan görüşmelere göre, BlueFocus bu hafta başında Microsoft’un bulut hizmeti aracılığıyla ChatGPT’ye erişimi olduğunu ve sohbet botu ile entegre olan Yeni Bing’in “giden reklamcılar için nasıl yeni olanaklar” getirebileceğini araştırdığını belirtti.

Buna ek olarak BlueFocus, sanal karakter oluşturma ve diğer dijital pazarlama çalışmalarında kullanılacak Baidu’nun Ernie Bot’u da dahil olmak üzere Çinli ChatGPT alternatifleriyle çalıştığını söyledi. Şirket ayrıca, Soru-Cevap kanalındaki mesajlarına göre, Alibaba Group Holding’in salı günü tanıtılan Tongyi Qianwen AI sohbet robotuna erişim için başvuruda bulundu.

ChatGPT, İş Kaybetme Konusundaki Kaygıları Çığ Gibi Büyütüyor

ChatGPT’nin geçen yılın kasım ayında tanıtılması, çığır açan teknolojisiyle dünyayı şoke etti, ancak aynı zamanda çalışanların işlerinin geleceği konusunda yaygın bir endişeye neden oldu. OpenAI tarafından geçtiğimiz ay sunulan araştırmaya göre, üretken yapay zekâ, Amerikalı işçilerin sahip olduğu işlerin en az yüzde 10’unu etkileme potansiyeline sahip.

Goldman Sachs ekonomistleri geçen ay ChatGPT benzeri teknolojinin, özellikle ofis yönetimi ve hukuk hizmetleri olmak üzere mevcut işlerin dörtte birinin yerini alabileceğini öngördü.

Sosyal ve etik kaygılar üzerindeki potansiyel etkisi göz önüne alındığında, birçok büyük ekonomi AI’ın düzenlenmesini düşünüyor. ABD Ticaret Bakanlığı salı günü politika yapıcıların AI araçlarını nasıl ele almaları gerektiğine ilişkin kamuoyu görüşlerini kabul etmeye başladı. Avrupa Birliği de şu anda ilk olarak 2021’de AI ürünlerinin kullanımını risk seviyelerine göre düzenlemek için önerilen Yapay Zeka Yasasını değerlendiriyor.

İtalya ChatGPT’yi Yasakladı

İtalya, gizlilik endişeleri nedeniyle bu ay ChatGPT’yi yasaklayan ilk ülke oldu. Çarşamba günü ülkenin veri koruma ofisi, ChatGPT’nin eski haline getirilmesi için yerine getirilmesi gereken koşulların bir listesini yayımladı.

İlgili Haberler ve İçerikler