Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG), İngiltere’nin ilk düzenlenmiş Bitcoin türevlerinde alım, satım ve takas hizmetleri sunmak için kurumsal odaklı bir platform olan Global Futures and Options (GFO-X) ile iş birliği yaptığını açıkladı.

LSEG iştiraklerinden LCH SA ve GFO-x’ten yapılan ortak açıklamada, iş birliği kapsamında LCH SA’nın GFO-x’te işlem gören nakit ödemeli Bitcoin endeks türevleri için yenilikçi bir takas hizmeti olan DigitalAssetClear’ı (Dijital Varlık Takası) piyasaya süreceği belirtildi.

Açıklamada, 2020’de kurulan İngiltere merkezli bir girişim olan GFO-X ile iş birliği kapsamında devreye alınacak olan DigitalAssetClear hizmetinin 2023 yılının son çeyreğinde kullanıma sunulmasının planlandığı ifade edildi.

DigitalAssetClear hizmetinin piyasaya sürülmesi ile GFO-X’in nakit ödemeli Bitcoin endeks vadeli işlemleri ve opsiyonlarında alım satım sunacağı belirtildi.

LCH, alım satım platformu GFO-X ile hayata geçirilen iş birliğinin, büyüyen kripto varlıklara olan bağlılığını gösterdiğini söyledi.

Söz konusu anlaşma, Bitcoin fiyatının bu yıl yüzde 80’den fazla artış göstermesi ve yüksek profilli kripto iflaslarına ve düzenleyici müdahalelerine rağmen kripto varlığa gösterilen kurumsal ilginin canlanması sonrasında geldi.

İngiltere’nin İlk Düzenlemeye Tabi Dijital Varlık Odaklı Girişim

İş birliği açıklamasında görüşlerine yer verilen GFO-X CEO’su Arnab Sen, “Dijital varlıkların alım satımına ilişkin son piyasa olayları, büyük finansal kurumların müşterilerinin varlıklarını korurken geniş ölçekte işlem yapabilecekleri güvenli ve düzenlenmiş bir ortam ihtiyacını vurguladı.” dedi.

İngiltere’nin tamamen dijital varlık vadeli işlemlerine ve opsiyonlarına odaklanan ilk düzenlemeye tabi ve merkezi olarak onaylanmış platform olduklarını belirten Sen, dijital varlık türevlerinin alım satım ve takas gereksinimlerinin ve artan talebin güvenli ve yüksek düzeyde düzenlenmiş bir ortamda karşılanabilmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sen, iş ortağı olan LCH’nin çeşitli varlık sınıflarında günümüz finans piyasalarındaki en gelişmiş takas hizmetlerinden bazılarında kanıtlanmış risk yönetimi becerisine sahip olduğunu da vurguladı.

LCH DigitalAssetClear Direktörü Frans Soussan ise açıklamada, GFO-X üzerindeki nakit ödemeyle kripto türev sözleşmeleri için merkezi takasın sunulmasının pazar için önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek bu ürünler için düzenlenmiş bir pazar oluşturmayı ve pazarın güvenli bir şekilde büyümesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İlgili Haberler ve İçerikler