Arnavutluk’un Türkiye’ye iadesine karar verdiği kripto para borsası Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye getirildi.

Arnavutluk’ta firari haldeyken yakalanan ve hakkında Türkiye’ye iade kararı verilen Faruk Fatih Özer, başkent Tiran’a giden İnterpol dairesinden özel bir ekip tarafından teslim alındı.

Thodex kripto para borsası kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in bulunduğu Air Albania Havayolları’nın ZB1001 sefer sayılı Tiran uçağının, bugün saat 10.10 sularında İstanbul Havalimanı’na indiği bildirildi.

Özer, 30 Ağustos 2022’de Arnavutluk’un turistik kenti Vlora’da yakalanmış ve Arnavutluk polisi, yetkililere sahte isim beyanında bulunan Özer’in kimliğini biyometrik sonuçlar ile teyit ettiğini belirterek Türk yetkililerle iletişime geçmişti.

20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçan ve Türkiye’nin talebi üzerine İnterpol üzerinden 23 Nisan 2021’de hakkında ‘Kırmızı Bülten’ çıkarılan Özer, Arnavutluk’ta gözaltına alınmasından önce tam 17 aydır aranıyordu.

Thodex Davası: 40 bin 562’şer Yıla Kadar Hapis

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan davanın iddianamesinde, Faruk Fatih Özer’in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterilerini dolandırıp, Arnavutluk’a kaçması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. 268 sayfalık iddianamede Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlenen suçlardan 356 milyon TL değerinde zarar meydana geldiği kaydediliyor.

Faruk Fatih Özer, ağabeyi Güven Özer ve ablası Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler