Ödeme devi Mastercard, sınır ötesi transferleri kolaylaştırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla yeni bir kripto kullanıcı doğrulama sistemini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Sektördeki kullanıcıların, işletmelerin ve hükümetlerin güvenini tayin etmek amacıyla hareket ettiğini belirten Mastercard, Crypto Credential adını verdiği yeni standartlar üzerinde çalıştığını duyurdu. Mastercard yeni sistemde Aptos Labs, Ava Labs, Polygon ve Solana Vakfı gibi blok zinciri geliştiricileri ile iş birliği yaptıklarını söyledi.

Mastercard kripto ve blok zinciri yöneticisi Raj Dhamodharan yaptığı açıklamada, “Blok zinciri ekosistemine olan güveni oluşturmak, sistemin potansiyelini gerçekleştirme yolunda kritik bir adımdır.” dedi.

Dhamodharan, kamuya açık blok zinciri ağlarında gerçekleşecek güvenilir, uyumlu ve doğrulanabilir etkileşim için bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirtti.

Mastercard Crypto Credential Neyi Hedefliyor?

28 Nisan tarihinde duyurusu yapılan Mastercard Crypto Credential çözümü için şirket, “kullanıcı kimlik doğrulama standartlarını geliştirmek ve dijital varlık alanındaki kötü niyetli aktörlerin şansını en aza indirmek için Web3 tabanlı bir sistem” tanımını yaptı.

Ödeme devinin resmi Twitter hesabından paylaşılan açıklayıcı videoda şirket, “Web3 ve blok zinciri hizmet sağlayıcıları için, Mastercard tarafından belirlenen standartlara uygun olarak kullanıcılar arasındaki işlemlerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak bir yöntem geliştirdiğini” belirtti.

Kripto endüstrisindeki düzenleyici soruşturmalarının arttığı ve bankacılık krizinin piyasaları tedirgin ettiği bir dönemde gelen hamle ile Mastercard’ın, kripto para şirketleriyle ek ortaklıklar kurarak kripto para birimi ödeme kartı programını gelişletmeyi planladığı aktarıldı.

Kripto şirketlerindeki yaşanan birkaç çöküş sebebiyle bazı bankaların müşterileri konusunda daha dikkatli davrandığı bilinirken şirketin kripto yöneticisi Raj Dhamodharan, herhangi bir kart programının sürekli olarak kapsamlı durum tespiti ve incelemeden geçtiğini garanti etti.

Sektör uzmanları Mastercard kripto standartları programı ile güvenilirliğin artırılabileceği, kullanımın yaygınlaştırılabileceğini, kullanıcı deneyiminin iyileştirilebileceğini, blok zinciri teknolojisinin desteklenebileceğini ve düzenleyici uygunluğunun sağlanabileceğini belirtti.

Mastercard’dan Aptos ve Polygon Ortaklığı

Mastercard söz konusu kripto standartları için Aptos Labs ve Polygon blok zinciri ağlarının yanı sıra Bit2Me, Lirium, Marcado Bitcoin ve Uphold cüzdan sağlayıcıları ile de iş birliğine gittiğini duyurdu.

Şirket, “NFT’lerde, ticketing hizmetinde, kurumsal ve diğer ödeme çözümlerinde doğrulamayı geliştirmek için birlikte iş birliği yapacağız.” ifadelerini kullandı.

İş birliği kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika ve Karayipler arasında uygun bir bağlantı kurmak için birlikte çalışıldığı kaydedildi.

Söz konusu iş birliği Mastercard’ın kripto alanındaki ilk hamlesi değil. Şirket daha önde de bazı ülkelerde kripto ile ödeme yapmayı mümkün kılan kart programı kapsamında Binance, Nexo ve Gemini dahil olmak üzere kripto para borsalarıyla iş birliği yaptığını duyurmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.