Blok zinciri platformu Arkham’dan elde edilen verilere göre bir kripto para yatırımcısı, yaklaşık üç hafta önce UniSwap’ta 263 dolar karşılığında trilyonlarca meme coin satın aldı. Yatırımcı o zamandan beri birkaç milyon dolar değerinde kripto parayı elden çıkardı, ancak yaklaşık 9 milyon dolar değerinde PEPE’yi hâlâ elinde tutuyor.

Şu anda piyasa değerinde 900 milyon dolarla 52. sırada yer alan PEPE’nin 5 Mayıs’ta Binance ve Crypto.com gibi önemli borsalarda listelenme haberi, güvenilirliğini artırdığı için kayda değer bir başarıyı temsil ediyor.

Bu fenomenin potansiyel geçiciliği ve olumsuz sonuçlarına ilişkin uyarı tavsiyelerini göz ardı etmeyi seçenler önemli kârlar elde etti.

263 Dolarlık Yatırım 9 Milyon Dolara Ulaştı

Dimethyltryptamine.eth takma adı altında faaliyet gösteren bir trader da buna en büyük örneklerden biri. Söz konusu yatırımcı trilyonlarca PEPE tokeni satın almak için sadece üç hafta önce 263 dolar harcadı.

Blok zinciri araştırma firması Arkham tarafından sağlanan verilere göre, bu eski cüzi miktar, halihazırda satılan 3,8 milyon dolar kâra dönüştü ve yatırımcının kalan varlıkları yaklaşık 9 milyon dolara ulaştı. Kâr marjı ise yaklaşık yüzde 5 milyon.

Nisan ayında tanıtılan meme coin, cuma günü piyasa değeri 1 milyar doları aşarak kayda değer bir başarı sergiledi. CoinGecko’ya göre, coin’in değeri, 2023’ün en popüler tokenlerinden biri olarak kabul edilen Arbitrum’un ARB’sini bile geride bıraktı.

Ancak analistler, geçen ay token piyasaya sürüldüğünde bir avuç trader’ın önemli miktarda PEPE elde ettiğine işaret ederek, coin’in yoğun mülkiyeti konusunda endişelerini dile getirdiler.

Blok zinciri dedektifi Lookonchain, doğrudan tokenin dağıtıcı sözleşmesinden fon alan pepecexwallet.eth’ye ait bir cüzdana bağlı beş hesabın, ihraçtan sonra sadece 385 dolar karşılığında 8,87 trilyon PEPE’den fazla satın aldığını ortaya çıkardı.

En erken alıcılar arasında yer alan Dimethyltryptamine.eth isimli hesap, Arkham’a göre 14 Nisan’da UniSwap kullanarak iki işlemde 263 dolar karşılığında 5,907 trilyon PEPE token satın aldı. Tüccar ayrıca gaz ücretleri için 17 dolar ödedi.

O zamandan beri, tüccar UniSwap’e günde birkaç kez daha küçük miktarlar göndererek ve karşılığında Ethereum alarak kademeli olarak kâr elde ediyor.

PEPE’de ‘Short’ Açanlar Büyük Kayıp Yaşadı

Öte yandan PEPE’nin büyük artışı ‘short’ (kısa) pozisyonda olan yatırımcılar için büyük kayıplara yol açtı. CoinGlass verileri, PEPE’ye karşı açılan short pozisyonların çeşitli borsalarda en az 11 milyon dolar kaybettiğini gösterdi. Yatırımcılar yalnızca kripto borsası OKX’te 5,5 milyon dolar kaybederek benzerleri arasında en yüksek rakama ulaştı.

Yatırımcılar Huobi’de 2,2 milyon dolar, Bybit’te yaklaşık 3,6 milyon dolar ve BitMEX’te birkaç yüz bin dolar daha kaybetti. Tüm bu borsalar geçtiğimiz hafta PEPE vadeli işlem ticareti sunmaya başladı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.