Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bitcoin para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

12 saat içerisinde ikinci kez gerçekleştirilen para çekme işlemlerinin durdurulması hamlesine ilişkin Binance resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ağda bekleyen işlemler nedeniyle yaşanan bir tıkanıklık sebebiyle bu kararın alındığı belirtildi.

Binance, “Bitcoin ağında yaşanan bir tıkanıklık sorunu sebebiyle BTC para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduk. Ekibimiz şu anda ağ stabilize olana kadar bir düzeltme üzerinde çalışıyor ve mümkün olan en kısa sürede BTC çekme işlemlerini yeniden açacak. İçiniz rahat olsun, fonlarınızın güvende olduğundan emin olabilirsiniz.” dedi.

İkinci durdurma kararının ilkinden 8 saat sonra devreye alındığı belirtilirken her iki duraksamanın da 2 saat civarında sürdüğü görüldü.

Binance, kesintinin ardından para çekme işlemlerinin açıldığını paylaştığı gönderide ise gelecekte benzer bir tıkanıklık yaşamamak adına ücretlerde ayarlama yapıldığını ve zincir içi etkinliği izlemeye devam edeceklerini belirtti.

Açıklamada ayrıca Binance ekibinin bu tür durumlarda yardımcı olacak BTC Lightning Network para çekme işlemlerini etkinleştirmek için çalıştığı aktarıldı.

Onaylanmamış İşlem Sayısı 500 Bine Yaklaştı

Binance’in Bitcoin çekme işlemlerini geçici olarak askıya alma kararını ilk uyguladığında borsada 400 bin onaylanmamış işlem olduğu kaydedildi.

Yaklaşık sekiz saat sonra devreye alınan ikinci askıya alma işlemi esnasında ise bu sayının 500 bine yaklaşmış olduğu bildirildi.

Bir rekor olarak kabul edilen 400 bin onaylanmamış işleme gerekçe olarak Bitcoin ağında oluşturulan ve saklanan yeni bir varlık olan BRC-20 tokenler gösterildi.

Kullanıcıların Bitcoin’in en küçük birimi olan satoshi’ler üzerine veri yazarak Bitcoin ağı üzerinde token basmasına ve takas etmesine olanak tanıyan BRC-20 tokenlerin büyük borsalar tarafından listelenmesi ile gittikçe daha popüler hale geldiği ve tıkanmanın bu talep sebebiyle gerçekleştiği ifade edildi.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan Binance’e Rusya Yaptırımı Soruşturması

Ağda yaşanan tıkanıklık, Binance’in karşı karşıya kaldığı tek sorun değil.

Bloomberg’in konuya ilişkin bilgisi olan 5 kişiye dayandırdığı bir habere göre ABD Adalet Bakanlığı’nın ulusal güvenlik bölümü, Binance’in ABD yaptırımlarını ihlal ederek Rus müşterilerinin borsaya erişmesine izin verip vermediğini araştırıyor.

Söz konusu soruşturma, 2021’de ABD Milli Gelirler İdaresi (IRS) ile borsaya karşı yürütülen ortak soruşturmanın ardından Binance’e karşı açılan bir başka yüksek profilli dava olarak karşımıza çıkıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) da, 2022’nin başından beri Binance’in, şirketin kurucusu Changpeng Zhao’ya ait iki şirketle olan ilişkisini araştırdığı biliniyor.

Diğer taraftan bu yılın mart ayında ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), şirketin ABD’de federal yasaya aykırı olarak bilerek kayıt dışı kripto türev ürünleri sunduğu iddiasıyla Binance’e dava açmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.