Meme coin nasıl üretilir? Twitter’da son zamanlarda popüler olan bir video, bir meme coin projesi oluşturmanın basitliğini gözler önüne serdi. Böylece rug-pull dolandırıcılıklarının potansiyel tırmanışına ilişkin endişeleri artırdı.

Birçok kötü aktörün, yatırımcıların fonlarını çalmak için token oluşturduğu meme coin’ler arasında rug-pull oldukça yaygın.

Manifold stüdyo geliştiricisi olan Whitelights tarafından paylaşılan eğitici video, OpenZeppelin’in Contracts Wizard’ını (akıllı sözleşme) kullanarak yalnızca 27 saniye içinde bir meme coin üretme ve piyasaya çıkarma sürecini gösterdi.

İçerik Bir Milyondan Fazla Görüntüleme Aldı

Geliştirici, videonun yalnızca pedagojik amaçlara hizmet ettiğini ve üretilen Easy_Money tokeninin yalnızca test ağında olduğunu açıkça belirtti.

Yayınlandığı tarih itibarıyla video 1,5 milyondan fazla görüntülenme ve yaklaşık 10 bin kişi videoyu yer imi olarak kaydetti. Kripto para topluluğu içindeki çok sayıda paydaş, meme coin’lerin çoğalmasının rug-pull’a neden olabileceği inancını taşıyor.

Bir zincir üstü araştırmacısı olan ZachXBT, yer imlerinin sayısının arttığına dikkat çekerek, 2 binden az olan yer imlerinin ekran görüntüsüyle şaşkınlığını dile getirdi.

Meme Coin üretmenin Kripto Para Sektörü İçin Sonuçları Nelerdir?

Videonun ortaya çıkmasından önce, son zamanlarda mem ecoin üretiminde kayda değer bir artış oldu. CoinMarketCap 500’den fazla meme coin listelenmiş olsa da alandaki uzmanlar gerçek sayının binlerce olabileceğini iddia ediyor.

Pepe’nin ve WOJAK gibi diğerlerinin son rallisi, meme coin sezonunun geri döndüğüne dair duyguları beraberinde getirdi. Bu süre zarfında, piyasada dijital varlıkların varlığında bir artış olacağı ve bunun da kripto para alım satımıyla uğraşanların ilgisini çekeceği tahmin ediliyor.

Bağlam için, dijital sanatçı Rhet Mankind nisan ayında ChatGPT kullanarak bir TURBO meme coin oluşturdu. Bugün, önemli bir topluluk ilgisi yarattığı için piyasa değeri 100 milyon doları aştı.

Bu arada, Wu Blockchain, kötü niyetli oyuncuların çeşitli yollarla bu varlıklardan kâr elde etmeye çalıştığını bildirdi. Çinli kripto para habercisi, Arbitrum’da PEPE, TURBO vb. ile aynı adı taşıyan tokenlerinin ortaya çıktığını söyledi.

Wu Blockchain paylaşımında, “Temel yöntem, işlem hacmini kaydırarak ve daha fazla likidite ekleyerek, kullanıcıları satın almaya çekmek. Ardından fiyat belirli bir seviyeye yükseldiğinde çok sayıda ayrılmış token satarak Dex Screener ve DexTools gibi izleme platformlarında aynı adı taşıyan bu tokenleri ön plana çıkarmak. Yani kâr elde etmek için piyasayı parçalamak.” ifadelerini kullandı.

Dikkat Çeken Meme Coin’ler

Bilindiği üzere yeni meme coin PEPE’ye karşı bu aralar fazlasıyla ilgi ve coşku var. Hatta bir yatırımcının 263 dolarlık PEPE yatırımının çok kısa sürede yaklaşık 9 milyon dolara çıkması birçok kişinin risk iştahını da kabarttı. Bu bağlamda analistlere göre yPredict, Launchpad XYZ ve AiDoge gibi projesi olan kripto paralara da göz atmakta fayda var.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.