ABD Temsilciler Meclisi’nde dün, dijital varlıklar ve kripto para birimleri ile ilgili yeni düzenlemelere duyulan acil ihtiyacı tartışmak üzere nadir görülen bir ortak komite duruşması gerçekleştirdi.

Oturum, katılımcılar arasında bu düzenlemelerin gerekliliği konusunda genel bir mutabakat olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, bu politikaların özel niteliğine ilişkin farklı bakış açılarının varlığına da dikkat çekerek daha fazla diyalog ve iş birliği ihtiyacına işaret etti.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin Cumhuriyetçi başkanı Patrick McHenry, ortak oturumda “Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun komisyoncu bayiler ve menkul kıymet borsaları için kurallarını değiştirmesi gerekiyor” dedi.

McHenry, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun bitcoin gibi güvenlik dışı dijital varlıkları denetlemek için ek güce ihtiyaç duyduğunu iddia etti. Ayrıca, SEC’nin ifşa düzenlemelerinin, bu düzenleyici kurumun yetki alanına giren dijital varlıklar için revize edilmesi gerektiğini öne sürdü.

McHenry, bu yıl dijital varlık mevzuatının çıkarılmasının gerekliliğini vurgulayarak, bu tür değişikliklerin uygulanmasının ancak Kongre tarafından yeni yasaların çıkarılması ve Başkan Joe Biden’ın imzasıyla sağlanabileceğini belirtti.

Oturumda yeni bir ABD kripto mevzuatı geliştirmek yerine, mevcut yasaların kripto değişiklikleriyle desteklenmesi üzerinde duruldu. Oturum, 27 Nisan’da Tarım alt komitesinin kripto spot piyasalarının düzenlenmesine ilişkin görüşlerinin ardından düzenlendi.

Kripto Eylemi İhtiyacı Konusunda Anlaşma

McHenry’nin başkanlığını yaptığı komitedeki en üst düzey Demokrat olan Temsilci Maxine Waters, mevzuatın gerçekleşmesi gerektiğini kabul etti ve stablecoin’ler için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve geliştirmede kendisi ile McHenry arasındaki iki partili iş birliğine dikkat çekti.

Waters çarşamba günkü duruşmanın açılışında yaptığı açıklamada, “Hazine ve mali düzenleyicilerimiz, kripto piyasalarındaki gözetimde, SEC’nin Florida kıyılarında faaliyet gösterseler bile FTX gibi dolandırıcılıkların peşinden gitme yetkisindeki sınırlar gibi başka boşluklar da tespit etti.” dedi. Demokrat Temsilci ayrıca, “Bunlar iki taraflı kaygılar olmalı ve bunları ele alacak mevzuat Başkan’ın masasına giden bir yola sahip olmalıdır.” dedi.

Kraken Yöneticisi, Avrupa’ya İşaret Etti

Kraken borsasının baş hukuk sorumlusu Marco Santori için mevcut açıklama çerçevesi, dijital varlıklara ilişkin önemli sayıda özelliği yetersiz bir şekilde kapsıyor.

Kraken yöneticisi, konuşmasında, “Avrupa’ya yatırım yapmak için planlar yaptık. Birleşik Krallık’a yatırımlar için de planlar yapıyoruz. ABD’de sahada insanları işe alarak yatırım yapma planlarımız var… Ancak bu konuda sınırlıyız. Kapsamlı bir federal plan olmadan buraya ne kadar kaynak aktarmamız gerektiğini belirlemekte oldukça zorlanıyoruz.” dedi.

Kongre Uzlaşma İçin Çalışıyor

Meclis’teki en iyi oy sayıcılardan biri olan McHenry, yasalaşacak bir mevzuat hazırlamak istediğini söyledi. Bu da göstermelik olarak Temsilciler Meclisi’nden geçtikten sonra Senato’da ölecek ideolojik olarak saf bir yasa tasarısı yazmak yerine, orta yolu bulmak için Biden yönetimi ve kongre Demokratlarıyla birlikte çalışmak istediği anlamına geliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.