Space X ve Tesla kurucusu ünlü iş insanı Elon Musk, kasım ayında satın aldığı Twitter’daki CEO’luk görevini bıraktığını ve yerine geçecek ismi seçtiğini açıkladı.

11 Mayıs tarihinde TSİ 22.48’de kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir gönderi ile Twitter’daki ya da şu anki adıyla X Corp’taki CEO’luk görevini bıraktığını belirten Musk, “ X/Twitter için yeni bir CEO işe aldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum.” dedi.

Şirketin yeni CEO’sunun bir kadın olacağını belirten Musk, kendisinin bundan sonraki rolünün yönetim kurulu başkanı ve baş teknoloji sorumlusu olarak devam edeceğini, ürün, yazılım ve sistem operasyonlarından sorumlu olacağını söyledi.

Paylaşımında Elon Musk yeni Twitter CEO’sunun adını vermedi ancak yeni yöneticinin yaklaşık 6 hafta içerisinde işe başlayacağını ifade etti.

Musk, kasım ayı ortalarında Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan birkaç hafta sonra bir mahkemede verdiği ifadede şirketin CEO’su olmak istemediğini beyan etmiş, bu beyandan bir ay sonra da “İşi alacak kadar ‘aptal’ birini bulur bulmaz CEO’luk görevimden istifa edeceğim.” demişti.

Musk, satın almadan bu yana yaklaşık 200 gündür Twitter’da CEO pozisyonunda görev yapıyordu.

Musk’ın Twitter Duyurusu Sonrası Tesla Hisseleri Yükseldi

Twitter’ı takip eden iş analistleri, Musk’ın yerine kimin geçeceğinin belli olmamasına rağmen bu haberi memnuniyetle karşıladı.

Insider Intelligence analisti Jasmine Enberg, “Twitter için ileriye doğru giden tek yok yeni bir CEO. Twitter’ın reklam işiyle ilgili en büyük sorun Elon Musk idi. Twitter, Musk’ın kişisel markasını şirketin kurumsal imajından ayırmaya başlayabilir ve reklamcılar arasında güveni yeniden kazanmaya çalışabilir.” dedi.

Enberg ayrıca bu çabaların başarısının kimin CEO’luk görevini devralacağına bağlı olacağını ancak yeni CEO’nun Twitter’ın reklam işine Musk’tan daha fazla zarar vermesinin bir hayli zor olduğunu ekledi.

Musk’ın Twitter CEO’luğu görevinden ayrıldığını duyurması piyasalarda da olumlu yanıt buldu.

Perşembe günü söz konusu paylaşımdan dakikalar sonra Tesla hisselerinin yüzde 2 değer kazandığı kaydedildi. Nitekim Tesla şirketinin hissedarları, Musk’ın dikkatini Twitter’a vermesinden ve Tesla’yı geri plana atmasından endişe duyuyordu.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.